maandag, 28 augustus 2017 15:00

VV Heerenveen wint laatste oefenwedstrijd van GAVC 3-1 (0-1)

Geschreven door Bram van Kruistum, foto's: Jenny Beenen

De laatste wedstrijd van de oefencampagne werd gespeeld op Skoatterwâld tegen GAVC uit Grou. In de basis ontbraken vandaag, om diverse redenen, onder andere Soeren Grigoryan, Jordy Veenstra en Jan Hielkema. In het begin van de wedstrijd konden de gasten uit Grou goed meevoetballen met de hoofdklasser. Zeker in aanmerking genomen dat Heerenveen al langer bezig is met de voorbereiding. GAVC, dat na het behalen van het kampioenschap dit seizoen gaat uitkomen in de eerste klasse, kwam binnen tien minuten zelfs op voorsprong. Bij een voorzet van rechts werd hun spits teveel vrijheid gegeven en diens kopbal belandde achter de verbouwereerde Justin van der Dam. Langzaam herpakte Heerenveen zich en de gasten uit Grou werden steeds meer in de verdediging gedrongen. Prima mogelijkheden kwamen er voldoende, maar niemand haalde de trekker over. Aangezien GAVC geen mogelijkheden meer kreeg om echt gevaarlijk te worden ging de rust in met een 0-1 stand.

Na de rust kwam het eerste gevaarlijke moment van GAVC, maar Van der Dam bracht redding. Dat was het laatste grote gevaar dat GAVC kon stichten. De Feansters bouwden hun overwicht uit , maar mogelijkheden werden niet benut of men maakte bij de laatste pass een verkeerde keuze. Volgens planning kregen de wisselspelers de gelegenheid om in de laatste vijfentwintig minuten hun kunsten te gaan vertonen. Soeren Grigoryan, Jordy Veenstra, Jan Hielkema, Thom van Lingen, Mustafa Ibis, Ali Morteza Zia en Chainiero Lo Fa Sang, werden door trainer Marcel Valk ingebracht. Dat werd in het verdere verloop van de tweede helft GAVC teveel. Men werd steeds verder teruggedrongen en het strafschopgebied van Heerenveen was voor hen heel ver weg. In de 69ste en 74ste minuut scoorde Chainiero Lo Fa Sang heel koeltjes de 1-1 en de 2-1. De laatste uit een pass van Thom van Lingen. Daarna waren er nog diverse mogelijkheden waarvan Heerenveen geen gebruik maakte of een been uit Grou zat er tussen. In de slotminuut stuurde Van Lingen Mustafa Ibis handig de diepte in en deze schoot de bal fraai diagonaal binnen voor de 3-1 eindstand. GAVC heeft gedaan wat het kon in deze sportieve wedstrijd, maar was uiteindelijk niet opgewassen tegen Heerenveen. Qua veldspel was dit de beste wedstrijd in de voorbereiding van Heerenveen en dat moet het team vertrouwen geven.

Op zondag 3 september staat voor Heerenveen de eerste competitiewedstrijd alweer op het programma. De tegenstander is het sterke Silvolde. De wedstrijd op Skoatterwâld begint zoals te doen gebruikelijk om 14.00 uur.

Zaterdag 18 november 2017
 MSC MSC 1 - VV Heerenveen 1 VV