woensdag, 18 oktober 2017 09:44

Verdiend gelijkspel voor VV Heerenveen bij DHC

Geschreven door Bram van Kruistum

“Er is met honderd procent inzet gestreden en daar ben ik blij mee” aldus trainer Marcel Valk na de wedstrijd in Delft. Ik kan wat dat betreft niet anders dan tevreden zijn. Wat dat betreft had de trainer het bij het rechte eind. Ondanks dat het veldspel geen hoog niveau had, maar dat gold ook voor DHC, was het gelijkspel verdiend.

Het was goed toeven langs het veld en op het terras van het clubhuis. De zon scheen uitbundig en de temperatuur was zomers. De publieke belangstelling viel wat tegen, maarja wat wil je als de Noordzeestranden niet ver weg zijn. De wedstrijd begon in een rustig tempo en vooral Heerenveen startte voorzichtig. Maar al snel bleek dat DHC, dat liefst vier aanvallers om diverse redenen mistte, ook niet al te fanatiek de aanval zocht. Voorzichtig zochten de bezoekers het strafschopgebied van doelman Daniël van der Knijff op zonder groot gevaar te stichten. In de tiende minuut mochten de Feansters aan de linkerkant echter een vrije trap nemen. Thiemen Pen slingerde de bal in het strafschopgebied, in de vijf meter zone, waar Kevin Regts laag koppend de bal in het doel werkte voor de 0-1. Lang mocht men daar niet van genieten. DHC gooide er een schepje bovenop, maar het duurde tot de éénentwintigste minuut eer de gelijkmaker te noteren viel. Een voorzet van links werd bij de tweede paal teruggelegd en Dominique Ahanhanzo zorgde de voor de 1-1. Zijn inzet werd in eerste instantie gestopt door Justin van der Dam, maar tegen de rebound was hij kansloos.

Korte daarna moest Tommy Wang zich laten  vervangen door Johannes Agricola. Het vervolg van de eerste helft was weinig opwindend en met de 1-1 stand ging met de rust in.

De tweede helft begon opwindend. Speelman van de thuisclub werd door twee verdedigers een beetje gemangeld en scheidsrechter Timmer besliste strafschop. Aanvoerder Tidde Tromp schot de bal laag binnen, maar Justin van der Dam verrichtte zijn eerste heldendaad van deze middag door de bal te stoppen. Jacco Kuiper kreeg kort daarna een geode mogelijkheid maar schoot helaas naast. Even later had Heerenveen geluk toen een vrije trap van  Jeffrey van Roon boven het hoofd van Van der Dam tegen de lat kwam. DHC kon zich een licht overwicht verwerven zonder echt gevaarlijk te worden. Marcel Valk bracht twee wissels aan. Thom van Lingen en Remco Hof kwamen in het veld voor Jacco Kuiper en Han van Dijk. DHC kreeg nog twee grote mogelijkheden maar beide keren redde Justin van der Dam formidabel. Hij was voor de Feansters de man van de wedstrijd. De grootste mogelijkheid voor Heerenveen had Kevin Regts, die een pass van de linkerkant prima onderschepte, ook een goed schot produceerde, maar de bal bleef onder de arm van de keeper steken. Maar al met al konden beide teams tevreden zijn met het gelijke spel.

Voor Heerenveen is het van belang dat enkele geblesseerde spelers op korte termijn de selectie weer kunnen versterken. De houding van de selectie is positief, nu de punten nog.

Zondag om 13.30 uur begint op Skoatterwâld de wedstrijd tegen De Bataven uit het Gelderse Gendt.

Zaterdag 18 november 2017
 MSC MSC 1 - VV Heerenveen 1 VV