donderdag, 19 oktober 2017 10:17

Remise in Sintjohannesga

Geschreven door Peter de Jong

Afgelopen zaterdag speelden we tegen de JO15-2 van DWP. Kennelijk was onze roem ons vooruitgesneld, DWP stelde maar liefst 4 spelers die dispensatie nodig hadden om nog in O15 mee te doen. Een beetje jammer. De volgende keer dringen wij er toch maar op aan de wedstrijdformulieren te controleren want nu deed er iemand mee die niet op het formulier was vermeld.

Dan naar het voetbal. Onze jongens lieten de bal aardig rond gaan en speelden heel vrij. DWP daarentegen moest het iets meer hebben van de fysiek. Geheel tegen de verhouding in kwam DWP op een 1-0 voorsprong. Onze voorhoede verloor de bal, en het middenveld stond heel kort achter de voorhoede. Een speler van DWP glipte door de defensie en rondde beheerst af door de bal langs Yuri te schuiven. Niet heel veel later stonden we gewoonweg even niet op te letten. De centrumspits van DWP ontsnapte aan buitenspel, en daarna moest onze laatste man, Dennis, het in zijn eentje opknappen tegen 2 aanvallers. Dat is altijd lastig. ook nu. de 2-0 een feit.

Kort voor rust gaven we het toch een positieve wending. Op links veroverde Wout het leer en tikte deze direct door op MartijnJ. in plaats van man uitspelen legde Martijn de bal terug naar Mert en daar kwam een afgemeten voorzet vandaan die door Thijs in de goal kon worden gewerkt. Frappant detail is dat Thijs een van onze doelmannen is, maar nu al twee keer heeft gescoord.

In de rust gaven de jongens aan dat DWP het stevige duel niet schuwde. We besloten daarom wat sneller door te wisselen en gaven de jongens mee dat het voetbal dik in orde was.

Met een positief gevoel het veld op. Om de een of andere reden lag plotseling de bal in het verkeerde doel. De 3-1 een feit, in principe veranderde er in onze opvatting niets, we moesten in de achtervolging. Bij DWP begon de vermoeidheid toe te slaan. Cas kon een keer van achteruit het hele veld oversteken, maar kwam niet meer tot een goed schot.
Na een wissel bij DWP stonden ze nog niet goed georganiseerd, wij gooiden de bal snel in en de bal kwam van links het strafschopgebied in richting Gijs, via Gijs kwam de bal bij Mounir die het laatste zetje wist te geven en die anschlusstreffer was daar. 2-3 met nog een minuut of 10 te gaan.

DWP hoopte de overwinning over de streep te trekken en ging steeds verder achteruit voetballen. Met een paar wissels brachten wij nog wat snelheid in het team en na een rommelige situatie in het strafschopgebied dook Martijn J in eens op om een afgeslagen bal op te pikken en achter de uitkomende keeper langs in het doel te schieten. 3-3!.
Er waren nog enkele kansen op meer, nog een knap schot van Mert, maar ook de tegenstander zette nog een keer knap aan. Gelukkig stond Niek zijn mannetje en met wat hulp van een terugzakkende linkermiddenvelder hielden wij de zaak verder dicht.

Wat deze wedstrijd opviel is dat waar afgelopen week flink op was getraind, we ook in de wedstrijd een paar keer terug zagen.
Ik ga niet zeggen wat, want we gaan de toekomstige tegenstanders niet wijzer maken dan ze zijn.

Aanstaande zaterdag staat om 11.15 uur alweer een uitwedstrijd op het programma, in Tjalleberd spelen we dan tegen Aengwirden.

Zaterdag 18 november 2017
 MSC MSC 1 - VV Heerenveen 1 VV