donderdag, 19 oktober 2017 10:49

Verdiende overwinning JO 19-1 op Be Quick 1887 JO 19-2

Geschreven door Bram van Kruistum

Het team van trainer Klaas Boersma heeft voor de derde keer in successie een overwinning behaald. Deze keer was het tweede team van Be Quick 1887 het kind van de rekening. Ondanks dat de zege bescheiden uitviel met een eindstand van 2-1, viel er niets op af te dingen.

Na een wat aarzelend begin, het team had te maken met enkele blessures, waardoor bijvoorbeeld Leon van der Werff voor het eerst in zijn leven op de rechtsbackplaats moest spelen, kwamen de Feansters na ongeveer een kwartier langzaam in het ritme. Zonder al te grote problemen waren de gasten uit Groningen in bedwang gehouden, zodat invaller keeper Hessel Peters niet in problemen kwam. De eerste mogelijkheid was er voor onze spits Wouter Beenen die helaas net naast het door Roy Pijpker verdedigde doel ging. Heerenveen nam nu het heft in handen hetgeen resulteerde in een mooie aanval die werd besloten met een hard schot van Thiemo de Vries, dat net over de lat ging. Aan de andere kant resulteerde een vrije trap van Be Quick in een open kans voor hen die gelukkig, door hen verprutst werd. Dit tot opluchting van invaller keeper Hessel Peters. Kort voor rust had een schot van Stijn Reilman een beter lot verdiend, maarja ook dat komt vaker voor.  De rust ging dus in met de bekende brilstand.

Na de rust voerden de Feansters het tempo op en er kwamen goede mogelijkheden. Keeper Pijpker was een fractie eerder bij de bal dan Vigo Tabak en griste deze van zijn schoen. Kort daarna moest hij optreden bij een goed genomen vrije trap van Vigo. Driemaal is scheepsrecht, dus ook nu. Voor de derde keer was Vigo betrokken bij een gevaarlijke aanval. Een mooie pass van aanvoerder Yannick Eerden, stuurde hem de diepte in zodat hij, aangekomen bij de achterlijn, de bal hard kon voorzetten op de meegelopen Thiemo de Vries, die Pijpker kansloos liet, 1-0. De ban was gebroken! Maar niet voor lang. Hij volledige team was nog in juichstemming toen de gelijkmaker al weer achter Hessel Peters lag. Les 1, juichen is leuk, maar dat mag niet ten kostte gaan van de concentratie!

Bijna een half uur daarna had Heerenveen een licht overwicht. De overwinning kwam uiteindelijk tot stand in de zevenendertigste minuut. Uit een wat rommelige situatie kon Thiemo de Vries de verdiende 2-1 binnenschieten. De verdiende overwinning was binnen. Een overwinning die behaald was met verzorgd voetbal. Duidelijk is dat er van wedstrijd tot wedstrijd verbetering te zien is op het veld. Dat moet het team en de begeleiding, bestaande uit Klaas Boersma, Gerard van de Kamp en Rob van der Werff, het vertrouwen geven dat het best een leuk seizoen kan worden.

Zaterdag 18 november 2017
 MSC MSC 1 - VV Heerenveen 1 VV