dinsdag, 24 oktober 2017 12:31

VV Heerenveen wint eerste competitiewedstrijd 2-1

Geschreven door Bram van Kruistum

De eerste zege in dit seizoen is binnen. De achtste wedstrijd werd eindelijk gewonnen. In tegenstelling tot vorige week tegen DHC, startte Remco Hof en Johannes Agricola in de basis. Thiemen Pen en Soeren Grigoryan begonnen op de bank.

Door de slechte toestand van het hoofdveld, moesten de teams uitwijken naar het ongezellige kunstgrasveld. Een pretje is het toeven daar niet, zeker niet voor de toeschouwers, die daar geen enkele vorm van beschutting hebben.

De wedstrijd kenmerkte zich in de eerste twintig minuten van de kant van Heerenveen met goed positiespel. Er kwamen echter weinig kansen uit voor. De beste mogelijkheid hadden De Bataven nog door een schot van Rick Maatman, maar Justin van der Dam redde bekwaam. Na de openingsfase werden de bezoekers iets dreigender. Een tegenvaller voor hen was het uitvallen van Emile Lieuwen, na een duel met Van der Dam. Met een open wenkbrauw moest hij naar Tjongerschans om deze te laten hechten. De Bataven bleven wat sterker, maar verder dan een aantal corners bracht hen dat niet. De defensie van de Feansters, met in het centrum Paul de Jong en Ali Morteza Zia, bleef de controle houden.

In de vierenveertigste minuut lukte het Heerenveen een mooie aanval te produceren. Aan het eind van de aanval kon Jacco Kuiper Han van Dijk in stelling brengen, die doelman Jeroen Wels kansloos liet voor de 1-0. Een mooie opsteker om zo de rust in te gaan.

Na de pauze begon Heerenveen goed. In de zevenenvijftigste minuut kwam men zelfs op 2-0. Slecht verdedigen in de defensie van de bezoekers leidde dat in. Het was uiteindelijk Kevin Regts die de bal achter doelman Wels wist te frommelen. Geen fraai doelpunt, maar even welkom.

Misschien was Heerenveen nog een beetje aan het navieren, maar twee minuten later stond men weer met beide benen op de grond. Na aangeven van Daan Basten kopten Rick Maatman de bal achter Justin van der Dam voor de 2-1. Het leverde onrust op in het spel van de Feansters en men had acht minuten na de aansluitingstreffer, alle geluk van de wereld toen Remco van Deelen van korte afstand tegen de lat schoot. Kort daarna moest Van der Dam ingrijpen om De Bataven van de gelijkmaker af te houden.

In de negenzeventigste minuut ontsnapten de bezoekers aan een grotere achterstand toen een vrije trap van Heerenveen op de paal belandde.

Opmerkelijk feit was verder nog de invalbeurt van Wytze Sipma (19) die, na twee jaar blessure ellende, zijn rentree in het eerste maakte. Hij verving Han van Dijk. Het werden nog een paar benauwde minuten voor de thuisclub, maar uiteindelijk werd de eerste zege van het seizoen over de eindstreep getrokken. En dat is een compliment waard.

Komende zondag gaat Heerenveen naar Groesbeek om daar Jong Achilles’29 te ontmoeten. Het verschil op de ranglijst is één punt. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Zaterdag 18 november 2017
 MSC MSC 1 - VV Heerenveen 1 VV