woensdag, 08 november 2017 11:46

’t Njoggende gaat liever naar Diever!

Geschreven door Wim Claes

Diever Wapse 3 – VV Heerenveen 6 1-1

zondag 5 november 2017

Vandaag spelen we uit tegen Diever-Wapse 3, dus we mogen de grens weer eens over. Iets wat nog wel vaker gaat gebeuren het komende seizoen, maar het is wel even wennen voor sommigen van ons: Zo blijft Lammert stug Fries praten tegen de scheidsrechter en de tegenstander.
Maar goed, eerst de trip er naar toe. Ondanks dat de navigatie van Douma aangaf dat het nog geen 20 minuten rijden was, vetrekken we op tijd. Sorry Douma, maar hierin vertrouw ik Google toch meer (44 minuten reistijd). Achteraf blijkt de waarheid toch in het midden te liggen…
De ochtend begint koud en de meeste van ons staan al verkleumd te wachten op de regenachtige parkeerplaats bij SKW. Zo vroeg zelfs, dat het sportpark nog niet geopend is en we dan ook geen ballen kunnen meenemen. Na een tijdje wachten, vertrekken we zonder Frank naar het mooie Drenthe, voor hem was het duidelijk allemaal te vroeg.
Via de toeristische route passeren we vele campings waar Tjeerd ooit heeft vertoeft, zij het dan wel heel wat jaartjes geleden, maar het was wel goed te doen: “Lekker dichtbij huis, elke dag thuis de krant halen en als ik er dan toch ben ook maar even het gras maaien!” Ja, echt optimaal genieten van je vakantie.
Uiteindelijk komen we dan aan op Sportpark Westeres waar we, bij gebrek aan meerdere velden, mogen aantreden op het hoofdveld! Het is een gemoedelijke ploeg en bij het verzoek of we een paar ballen mogen lenen, krijgen we er zowaar ook 3. Dat het dan gaat om luchtloze plofballen nemen we dan maar voor lief.
Op het scorebord staat al een eindstand van 1-1, iets waar ik, op basis van onze voorgaande wedstrijden, voor zou tekenen…
Deels uit nood vandaag ook een paar verassingen in onze opstelling: Ramo op linksback, aangezien hij de vorige wedstrijd ondanks dat hij als aanvaller stond opgesteld veelvuldig (en ook niet onverdienstelijk) op die positie te vinden was. Allard op de rechterflank voor wat dynamiek en Meindert in de aanval voor hopelijk weer een doelpunt, vorig jaar wist hij (als bijna enige van ons) regelmatig het net te vinden. En als laatste Richard, die bijspringt vanwege de nodige afwezigen, als controlerende middenvelder.
Na 10 minuten valt dit strijdplan al deels in het water: Meindert keert met hielspoor naar de kant. Niet veel later komt Diever-Wapse ook bijna op voorsprong. Ondergetekende verwerkt een diepe bal verkeerd waardoor een tegenstander alleen op Jasper af kan, maar gelukkig staat Jasper zijn mannetje met een prima redding! Nog bedankt hè!
Daarna pakt ons idee toch goed uit: met een mooie steekbal stuurt Alle Jent onze rechtshalf Allard diep die vervolgens keurig laag diagonaal afrond: 0-1! Voor het eerst dit seizoen staan we op voorsprong!
Even later gebeurt bijna hetzelfde: deze keer stuurt Tjeerd Allard diep, maar nu gaat zijn poging net voorlangs. Daarnaast zijn we nog dichtbij een doelpunt via o.a. Alle Jent (afstandsschot geblokt door de keeper) en Richard (rebound in de handen van de keeper). We zijn ook de betere ploeg en ik had zelf het gevoel dat we deze voorsprong niet meer zouden weg geven voor de rust. Want op die ene uitbraak na is Diever-Wapse niet echt meer gevaarlijk geweest.
Maar goed, mijn gevoel laat me wel vaker in de steek: een voorzet van Diever Wapse wordt door Tjeerd van richting veranderd, waardoor deze pardoes voor de voeten komt van de linksvoor van Diever die meer uit een soort reflex de bal goed raakt en in het doel ziet verdwijnen: 1-1. Tevens de ruststand.
Voorgaande wedstrijden zakten we de tweede helft vaak door het ijs (mede ook door het scoreverloop), maar deze keer was dat niet het geval. We bleven, voor ons doen, leuk voetballen en waren ook zeker de betere ploeg. Diever is, op een lastige stuiter in de verre hoek na, niet meer gevaarlijk geweest. Maar helaas weten wij onze kansjes niet te verzilveren.
Zelfs Meindert ziet vanaf de kant dat er kansen liggen, en staat ondanks zijn blessure te popelen om er weer in te mogen. Vlak voor het einde heeft hij ook de overwinning op zijn schoen, maar een strakke voorzet van Allard wordt hoog overgewerkt.
Ons eerste punt is een feit! Ondanks dat het er 3 hadden moeten zijn, zijn we er niet geheel ontevreden mee. We hebben ook onze beste wedstrijd tot dusver gespeeld en de stijgende lijn zet zich voort. Dus vol vertrouwen op naar volgende week: Ruinen 6 uit! De ongeslagen koploper…

SponsorKliks, gratis sponsoren! Sponsor VV Heerenveen en gebruik deze link voor je online aankopen bij bol.com, wehkamp, booking.com, coolblue.nl, enz.enz.enz

alleen pinnen bij vvheerenveen 400

Thuiswedstrijden

Volgende wedstrijd

Zondag 1 maart 2020

Aanvang: 14.00 uur
VV VV Heerenveen 1 - SC Stadspark 1 stadspark 

Sportpark Skoatterwâld

 

Weekprogramma


Zaterdag 29 februari 2020 
(update: 23/2 - 17:36)

Trainingsschema
 - Kleedkamerindeling trainingen
 
 
 
 

clubblad download