woensdag, 22 november 2017 08:34

VV Heerenveen 6 – VV BEW 3

Geschreven door Arjan Remmelts

Zondag 19 november, 10:00u:
VV Heerenveen 6 – VV BEW 3

Eindstand: 0-4

De weersverwachting was een beetje zoals onze vorm dit seizoen: wisselvallig. Waar iedereen op zaterdagavond en zondagochtend nog het vermoeden had dat het bestuur onze wedstrijd vergeten was af te gelasten, mochten we toch echt de wei in. Tjeerd was voorbereid, die had de zwembroek thuis al aangetrokken.

Na ons broodnodige weekje rustig in verband met interlandverplichtingen van een (deel) van 't njoggende, was dat toch ook wel weer fijn om te mogen voetballen.

Tegenstander van vandaag was middenmoter BEW, ook wel Blauw en Wit genoemd (hoe verzin je het). Zoals de naam al doet vermoeden; die spelen niet in het rood/ geel. En dus mochten we het vertrouwde pompebleden shirt inruilen voor een schitterend blauw exemplaar. Niet echt gemaakt voor veteranenbuikjes, maar ach.

Op een bruin/ groen knollenveld speelden we de eerste helft niet onverdienstelijk. We creëerden voorin niet veel, maar gaven achterin ook weinig weg. Rick was met een rebound dicht bij een goal, maar een meter vanaf de doellijn was toch nog niet makkelijk genoeg. De eerste helft hobbelde, net als de bal lekker voort. Toeschouwers waren er ook, twee zoontjes van een paar tegenspelers van BEW. Diehards!

Beetje jammer was dat die twee kleine jochies ook hun schoenen hadden meegenomen en in de 2e helft mee mochten doen. Op links en rechtsbuiten stonden twee Usain Boltjes in de dop. Tactisch speelden we daarop in door Ramo en Tobi als rappe, opkomende backs, op te stellen. Waar wij een aantal goede kansen creëerden (Alle Jent, Julien, Rick en ondergetekende) viel plots aan de andere kant de eerste treffer. Een lullig boogballetje bleek te machtig voor Renier: 0-1.

Na wat schopperij over en weer (door het belabberde veld peer je nog wel eens mis natuurlijk) gingen we, met een lekkere hoosbui op de kop, op zoek naar de 1-1. De ruimtes werden daardoor achterin groter. Een buitenkans voor de twee Usains bij de tegenpartij die daar dankbaar gebruik van maakten. De ballen vlogen Reinier ineens om de orden en het stond zomaar 0-4, tevens eindstand.

Pluspunten deze partij:
- de hoge opkomst, 14,5 man!
- het aantal gecreëerde kansen
- de bijna niet te splijten, solide verdediging

Volgende week op naar Oldeholtpade, een tegenstander waar we vorig seizoen maar liefst 4 punten tegen hebben gehaald!

Tussenstand topscorers bokaal 't Njoggende:
- Alle Jent 2
- De Voorzitter 1