maandag, 27 november 2017 15:41

VV Heerenveen wint nipt van RKHVV

Geschreven door Bram van Kruistum, foto's: Jenny Beenen

Een benauwde 1-0 overwinning in een wedstrijd die qua voetbal amper kon boeien. Trainer Marcel Valk had zijn team op enkele plaatsen gewijzigd ten aanzien van de vorige wedstrijd tegen MSC, die verloren ging. Han van Dijk zat op de bank, Thom van Lingen was geschorst. Bart Klapwijk stond in de basis, evenals Jasper Brouwer die een schorsing had uitgezeten.

Het was een wedstrijd met twee teams die absoluut niet wilden verliezen gezien de stand op de ranglijst. Voor Heerenveen was het van belang de wedstrijd uit het vuur te slepen om aansluiting te verkrijgen met de middenmoot. RKHVV wilde nog niet vaster op de laatste plaats worden gedrukt.

Het was dus niet bijzonder wat de schaarse toeschouwers te zien kregen op het kunstgrasveld. Het hoofdveld was te zompig door alle ellende die uit de lucht was komen vallen. Heerenveen had één grote kans voor de pauze. Kevin Regts kreeg één op één de bal niet langs doelman Jop Hemink. Voor de rest bleven de verdedigingen heer en meester op het veld.

Na de pauze was er enige druk naar voren van Heerenveen. Dat resulteerde in de vijftigste minuut tot het gewenste resultaat. Een vrije trap van Peter de Vries werd door Regts met het hoofd doeltreffend afgerond, 1-0 dus.

Voor de rest koesterde Heerenveen de voorsprong, kreeg wel wat meer ruimte van RKHVV, maar grote kansen leverde dat ook niet op. RKHVV drong nog wel wat aan, maar de verdediging van de Feansters stond pal en daardoor kreeg doelman Justin van der Dam geen gevaarlijke klussen op te knappen.

Al met al een wedstrijd om snel te vergeten, maar Heerenveen had daar geen moeite mee en stapte vrolijk van het veld met de drie punten in de knip.

Het gewenste resultaat was er en men staat nu twaalfde op de ranglijst.

Komende zondag ontvangt Heerenveen op Skoatterwâld S.D.O. uit Bussum. De wedstrijd begint zoals gebruikelijk om 14.00 uur.

Zondag 17 december 2017
VV VV Heerenveen 1 - Hollandia 1 hollandia