dinsdag, 05 december 2017 13:07

Pakjesavond is vroeg dit jaar

Geschreven door Arjan Remmelts

Zondag 3 december, 10:00u:
VV Heerenveen 6 – VV Uffelte 2
Eindstand: 0-3

Na alweer een weekje interlandverplichtingen, mochten we afgelopen zondag onze kunstjes weer vertonen in de wei. Op papier deze zondag een vrij kansloze missie. De tegenstander, Uffelte, heeft het 2e team afgevaardigd in de 6e klasse en staan fier bovenaan.

Statistieken liegen echter niet, Uffelte heeft voor aanvang van deze wedstrijd net zoveel tegengoals als wijzelf en wij hebben 3 wedstrijden minder gespeeld dus het feit dat we onderaan staan is vertekend. Toch?

Het veld heeft ook een weekje rust gehad en dat mocht ook wel na al het bar en boze weer van de afgelopen tijd. Met 15 man op papier en Alle Jent die er zin in heeft beginnen we niet onaardig aan de wedstrijd. Uffelte heeft twee bomen uit het plaatselijke bos meegenomen voor de spitspositie en CV en dat blijkt ook de tactiek te zijn: balletje afpakken door boom 1, afleveren bij boom 2, en van daaruit doorspelen richting onze goal.

Dat spelletje hadden we aardig onder controle. Zoveel zelfs dat Wim er een mooie solo uitgooide in minuut 18. Een heuse een twee volgde (waarbij Wim liever de bal niet had terug gehad, nog meer meters lopen) en plots stond Wim tegenover de keeper. Met in gedachten al aan het bedenken of hij een ratslag gaat doen of een salto bij het vieren van de goal, volgt een kelderklasse tafereel: met links de bal weg-punten voor je rechter om vervolgens een losse flodder af te leveren bij de keeper. Weg kans, weg zelfvertrouwen.

Uffelte had ondertussen ook enkele kansjes gekregen waarbij ook een goaltje viel te noteren: een poeier van afstand kon nog maar net worden gekeerd door Jasper maar bij de rebound was hij kansloos: 0-1

Goed, 0-1 bij rust tegen de koploper is lang niet slecht. Met een lekker bakje suikerwater achter de kiezen beginnen we enthousiast aan de tweede helft. Inmiddels is onze topper Alle Jent al uit de wedstrijd geschopt door boom 2. Met wat tactische omzettingen brengen we wat dreiging richting de andere goal. Allard kreeg daarbij een vrije rol op het middenveld. Maakt Allard niet uit waar hij staat op papier, hij is overal en nergens te vinden. Een aantal schietkansjes volgen.

Toch krijgt Uffelte wat dikkere kansen in de tweede helft waar ook goals uitkomen: 0-2 en 0-3. Daar tussendoor viel al eerder een 0-3 maar Frank zag duidelijk dat de bal maar 99% over de lijn was en dus niet helemaal. En dat moet volgens de regels. Een beetje een geïrriteerde tegenstander begon daarna wat de zagen en de schoppen maar de 0-3 viel uiteindelijk toch. Danny maakt nog een paar minuutjes (toch zeker 7) en verder valt er niet veel te beleven.

We spelen niet onverdienstelijk maar staan wel weer met lege handen: 0-3

Pluspunten:
- goed veld
- hoge opkomst
- solide verdediging
- we raken steeds beter op elkaar ingespeeld

Volgende week gaan we internationaal, een flink stuk richting Groningen. Dan nemen we de rode lantaarn mee en gaan we punten pakken!

Topscorer tussenstand:
Alle Jent - 2