woensdag, 07 februari 2018 07:03

Verdient gelijkspel vv Heerenveen bij koploper SJC.

Geschreven door Bram van Kruistum

De eerste helft was van de bezoekers ronduit belabberd en leek wel een kopie van de wedstrijd tegen SWZ Boso Sneek van een week geleden, toen tegen tien man een kansloze nederlaag werd geleden. Na het kleedkamerbezoek tijdens de pauze kwam er een heel ander, dus onverzettelijk, Heerenveen op het veld. Blijkbaar was er een kwartje bij het team gevallen of zat er iets in de thee?

Zoals aangegeven was de eerste helft van de Feansters slecht. De linies sloten niet goed aan en er kwam geen enkele fatsoenlijke combinatie op de grasmat. S.J.C. speelde ook niet geweldig, maar werd het wel makkelijk gemaakt om richting Justin van der Dam te combineren. Mogelijkheden kreeg men, maar steeds zat er weer een been tussen of anders knapte Justin  het wel op.

In de achtste minuut kwam de thuisclub goedkoop aan de 1-0 voorsprong. Eén van de verdedigers maaide in het strafschopgebied over de bal heen en de opgekomen back Marvin Sloos profiteerde optimaal. Heerenveen kon tijdens het verloop van de eerste helft S.J.C. niet onder druk zetten, laat staan een uitgespeelde kans creëren. De verdediging werd zelf in de tweeëndertigste minuut verrast door een snelle aanval door het centrum en het was Tom Broekhuizen die fraai kon afronden voor de 2-0. Dat bleek uiteindelijk ook de ruststand te zijn. En daar mocht Heerenveen niet bij mopperen.

De tweede helft is een heel ander verhaal.

Het team van trainer Marcel Valk pakte direct de zaken kordaat aan en daar werden de gastheren door verrast. Misschien waren zij met de gedachte in het veld gegaan dat zij de wedstrijd geroutineerd zouden kunnen uitspelen. Het liep dus anders. Eerst was er nog wel een vervaarlijk schot van Stef van der Zalm, maar daarna kwam de reactie van de Feansters. Een schot van Jacco Kuiper mistte nog de goede richting, doch in de vierenvijftigste minuut kon keeper Kevin Schelvis een inzet niet goed verwerken en Han van Dijk schoot de rebound keurig binnen voor de 2-1.

S.J.C. was van slag en Heerenveen zette meer druk. In de zestigste minuut werd een kopbal ,uit een corner,  van Jan Hielkema door rechtsback Sloos weggeslagen. Dat betekende rood voor hem en een penalty . Han van Dijk schot deze feilloos achter Schelvis voor de 2-2.

Met tien man probeerde S.J.C. druk te zetten, maar dat lukte hen ten dele omdat het met een man minder natuurlijk lastiger is. Daarnaast verdedigde de Feansters fel en Justin van der Dam had een paar prima reddingen. Vooral op een vrije trap van recht voor het doel reageerde hij fantastisch. In de tachtigste minuut deed de thuisclub zichzelf de das om. Tom Broekhuizen moest het veld verlaten nadat hij zijn elleboom te ver had uitgestoken naar Jasper Brouwer, die ineens de bezitter was geworden van een dik oog. Dat Remco Hof door zijn enthousiasme in de laatste minuut nog tegen een gele kaart aan liep was jammer. Hij is er tegen Leonidas komende zondag niet bij.

Een overwinning was zeker mogelijk geweest op basis van de tweede helft. Jacco Kuiper, Kevin Regts en Jasper Bouwer hadden het vizier helaas niet op scherp staan. Aan de andere kant was een overwinning misschien ook teveel van het goede geweest op basis van de eerste helft. Laat het voor de selectie duidelijk zijn geworden dat, gezien het spel van de tweede helft, het mogelijk moet zijn de positie op de ranglijst te verbeteren.

Zondag dus de wedstrijd tegen Leonidas in Rotterdam. Een pittige klus. De wedstrijd begint daar al om 13.00 uur.

Zondag 25 februari aanstaande

Silvolde SC Silvolde 1VV Heerenveen 1 VV