vrijdag, 30 maart 2018 17:26

VV Heerenveen wordt ontwikkelingsclub vrouwenvoetbal

Geschreven door Bestuur

HEERENVEEN – Het vrouwenvoetbal zit in de lift en dat vraagt om uitbouw binnen verenigingen. VV Heerenveen is door de KNVB geselecteerd als een van de 30 clubs in Nederland voor het ontwikkelingsprogramma van het vrouwenvoetbal.

In het vorige voetbalseizoen nodigde de KNVB clubs uit zich aan te melden voor dit ontwikkelingsprogramma. Hierop volgde een uitgebreide selectieprocedure waarbij de voetbalorganisatie van VV Heerenveen werd doorgelicht. De club heeft volgens de KNVB een goede basis om een bijdrage te leveren aan de versterking van het Nederlandse vrouwenvoetbal. VV Heerenveen heeft inmiddels meisjesteams in alle leeftijdscategorieën.

De komende jaren gaat VV Heerenveen aan de slag met deze ontwikkeling waarbij het draait om de positionering en kwaliteit van het vrouwenvoetbal binnen de vereniging en een verenigingsorganisatie die daarop is afgestemd. VV Heerenveen wordt hierbij ondersteund door procesbegeleiders, KNVB medewerkers voetbalontwikkeling en overige experts. Binnen VV Heerenveen is Irene de Goede aangesteld als programmaleider.

Het doel is dat naast een krachtige inbedding van het vrouwenvoetbal binnen de vereniging ook andere clubs worden geïnspireerd door het delen van kennis en inzichten. Dit betekent een volledige ontwikkeling van de breedtesport voor het vrouwenvoetbal zodat talentvolle en recreatieve meisjes en vrouwen zich met plezier kunnen ontwikkelen. Zo wordt het vrouwenvoetbal een volwaardig en gelijkwaardig onderdeel van voetbalverenigingen.

Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Irene de Goede: 06-53397366

Foto’s: Peter Wouda

meidenvoetbal2

meidenvoetbal vv heerenveen

SponsorKliks, gratis sponsoren! Sponsor VV Heerenveen en gebruik deze link voor je online aankopen bij bol.com, wehkamp, booking.com, coolblue.nl, enz.enz.enz

alleen pinnen bij vvheerenveen 400

Thuiswedstrijden

Volgende wedstrijd

Zaterdag 19 januari 2019
Aanvang: 19.30 uur
Sneek SWZ Boso Sneek 1 - VV Heerenveen 1 VV

Molenkrite 132 te SNEEK

 

 

Weekprogramma

clubblad download