dinsdag, 17 april 2018 14:30

JO9-1 aanwezig op Internationaal Pupillen Toernooi op Texel

Geschreven door Titia Nossin-Bouma

S.V. De Koog organiseerde dit jaar op 14 en 15 april de 20e editie van het Bregkoog Internationaal Pupillen Toernooi, vernoemd naar de toernooihoofdsponsor. Het toernooi is opgezet voor de E- en F-pupillen, waarbij inmiddels vele clubs van naam en faam de weg naar Texel hebben weten te vinden.

Ook de jongens van JO9-1 waren dit weekend aanwezig op het toernooi. Er werd gespeeld in twee poules. Onze jongens speelden in poule B met als tegenstanders PSV, Feyenoord, Schalke 04, Zeeburgia, Legmeervogels en Texel ’94-2. Iedere wedstrijd duurde 20 minuten, met uitzondering van de finale die 2 x 15 minuten duurde. Na de poulewedstrijden werden nog eindklasseringswedstrijden gespeeld tegen de teams uit Poule A. Ieder team speelde dus in ieder geval 7 wedstrijden. In verband met een blessure van ons teamlid Niilo was gastspeler Floris mee om ons team compleet te maken, aangezien er 8 tegen 8 werd gespeeld.

De eerste wedstrijd van onze jongens werd gespeeld tegen Texel ’94-2. Een team met Texelse spelers die maximaal 10 jaar oud mochten zijn en gemiddeld een kop groter waren dan onze jongens. Gelukkig lieten de jongens zich niet van de wijs brengen. De eerste goal van de wedstrijd werd gemaakt door Sevar, zijn schot vanaf rechts ging langs de keeper de linkerhoek in. Het werd 2-0 door een schot van Koen, hij kapte twee spelers uit en schoot vervolgens op doel.
In de verdediging werd niets weggegeven door Idsard, Joost, Mees en keeper Jurre. Stein kon op de rechterflank meerdere keren de achterlijn bereiken en de bal vervolgens voorzetten, Koen en Sevar hadden de controle over het middenveld en Floris bezette de linkerkant van het veld. Een verdiende 2-0 overwinning en een goed begin van het toernooi.

Vervolgens moesten de jongens spelen tegen Legmeervogels uit Uithoorn. Ze begonnen niet scherp genoeg en al snel stonden ze op 0-1 achterstand. En helaas bleef een tweede tegengoal ook niet uit. Daarna toonden de jongens veel veerkracht en kwam ze terug in de wedstrijd en kregen de overhand in de duels en in het spel. Helaas bleven de gewenste goals uit en was de eindstand 0-2.

Na dit verlies moesten de jongens zich opladen voor een wedstrijd tegen Zeeburgia uit Amsterdam. Dit bleek een pittige wedstrijd. De jongens van Zeeburgia speelde op het scherpst van de snede en er moesten dan ook harde duels worden uitgevochten. Gelukkig bleven onze jongens voetballen en konden ze al voetballend een aantal kansen creëren. Na een aanval van Zeeburgia konden de jongens counteren. Vanaf de rechterflank kwam Thijn op, hij behield goed het overzicht en zag Koen vrij voor de goal staan. Een aantal minuten later was het Thijn die op aangeven van Koen de bal binnen kon tikken. Achterin werd het doel schoongehouden door Jurre en konden Sevar, Idsard, Mees en Joost de aanvallen goed afslaan. Eindstand 2-0!

Daarna moesten nog twee wedstrijden gespeeld worden en niet tegen de minste tegenstanders: PSV en Schalke 04. Helaas werden deze wedstrijden niet gewonnen. De jongens hebben zich voor meer dan 100% ingezet maar dit was niet genoeg. PSV scoorde door een aantal afstandsschoten, na een scrimmage voor het doel en met een fraaie kopbal uit een hoekschop. Schalke 04 scoorde uit een aantal aanvallen en door een vrije trap rechtstreeks op doel. Grappig om te zien was dat tijdens de wedstrijd tegen Schalke 04 er halverwege de wedstrijd bij Schalke 5 spelers gewisseld werden voor 5 nieuwe, frisse spelers. Deze tegenstanders waren zo aan het einde van de dag, waar de vermoeidheid bij onze spelers ook toe begon te slaan, een maatje te groot.

Na een dagje voetballen kon het team, de begeleiding en de aanwezig familieleden genieten van een lekker etentje in het centrum van Den Burg. Dit was door de organisatie prima geregeld, net als het eten op de vrijdagavond voorafgaand aan het toernooi. Na het eten vertrokken de jongens en de overige aanwezige kinderen gelijk naar buiten om op het pleintje voor het restaurant een balletje te trappen en tikkertje te doen. Bij thuiskomst op de verschillende logeeradressen werd ook door verschillende jongens en ouders de pannakooi nog even bezocht waarna de bedden werden opgezocht. Er moest namelijk de volgende dag nog 1 poulewedstrijd gespeeld worden tegen Feyenoord en daarna nog een eindklasseringswedstrijd.

De jongens kwamen uitgerust op het sportpark aan de volgende dag. Na een warming-up maakten ze zich klaar voor de wedstrijd tegen Feyenoord. De jongens voetbalden een hele goede wedstrijd. Ook hierbij was de inzet, het doorzettingsvermogen en de wil om te winnen duidelijk te zien. Helaas was Feyenoord, de latere toernooiwinnaar, met 4-0 een maatje te groot. Maar onze jongens hebben laten zien dat ze goed kunnen voetballen en hoeven zich niet te schamen dat deze wedstrijd niet gewonnen werd.

Op basis van het doelsaldo werden de jongens 6e in de poule en moesten ze hun laatste wedstrijd spelen tegen Kv Mechelen. De tegenstanders waren aan elkaar gewaagd en het beloofde een mooie wedstrijd te worden. Helaas viel na een aantal minuten op ongelukkige wijze de eerste tegengoal. Gelukkig voor onze jongens werd het een aantal minuten later 1-1. Stein kwam op vanaf rechts en scoorde met zijn linker door de bal met een boogje over de keeper te lobben.
Vervolgens ontstond er een vervelend situatie op het middenveld waarbij twee spelers van Mechelen Idsard ‘belaagden’. Helaas zag de scheidsrechter hier geen overtreding in, waar het in onze ogen dit wel het geval was, en liet doorspelen. De overtreding maakte zoveel indruk dat onze spelers van slag waren en vergaten te voetballen waardoor een speler van Mechelen van een afstand de bal er onbelemmerd in kon schieten. Ondanks protesten werd de goal goedgekeurd en moest Idsard helaas geblesseerd het veld verlaten en de EHBO-post opzoeken. Het lukte de jongens helaas niet om zich gelijk te herpakken en al vlot viel de 1-3. Daarna ging de knop om en werd er weer gestreden en werd het uiteindelijk 2-3 na een goal van Thijn. Helaas werd de tijd toen ook de tegenstander en kon er geen gelijkspel meer worden uitgesleept.

De jongens gaan naar huis met een koffer gevuld met ervaringen. Ze hebben gestreden, samengewerkt, zich meer dan 100% gegeven, hebben kunnen wennen aan het 8 tegen 8 spel en hebben vooral veel plezier gehad. Op naar het volgende toernooi, maar eerst zaterdag naar Joure voor een competitiewedstrijd.

Onze dank gaat uit naar Louwrents en Jacco voor de coaching en naar onze sponsors: Verdonk advocaten, van der Heide bouw, Logopedie is leuk en Grassland Dairy Products die er voor hebben gezorgd dat onze jongens er professioneel uitzagen met hun mooie kleding en tassen.

Vooraan: Joost, Thijn, Stein & Idsard
Achteraan: Louwrents (coach), Sevar, Mees, Koen, Jurre, Jacco (coach), Floris.

SponsorKliks, gratis sponsoren! Sponsor VV Heerenveen en gebruik deze link voor je online aankopen bij bol.com, wehkamp, booking.com, coolblue.nl, enz.enz.enz

alleen pinnen bij vvheerenveen 400

Thuiswedstrijden

Volgende wedstrijd

Zaterdag 19 januari 2019
Aanvang: 19.30 uur
Sneek SWZ Boso Sneek 1 - VV Heerenveen 1 VV

Molenkrite 132 te SNEEK

 

 

Weekprogramma

clubblad download