woensdag, 18 april 2018 08:07

Geschreven door Bram van Kruistum

VV Heerenveen JO-19-1 speelt gelijk tegen Blauw Wit ‘34

Door: Bram van Kruistum.

Het vlaggenschip van de jeugdopleiding is de laatste tijd goed bezig. Zowel in de 2de als de 3de periode zijn de titel kansen aanwezig. Zaterdagmiddag stond Blauw Wit’34 uit Leeuwarden als tegenstander op het veld. Een directe concurrent, dus een overwinning zou welkom zijn.

De wedstrijd heeft denk ik niet gebracht wat de trainersstaf en team in gedachten had, namelijk een overwinning. Dat zat er vandaag niet in. Daarvoor was het tempo te laag en het enthousiasme, dat je zou mogen verwachten, teweinig aanwezig. De Blauw Witten waren wat dat betreft beter bij de tijd dan de Feansters. Fysiek waren zij ook meer aanwezig.

In het eerste kwartier waren de beste mogelijkheden wel voor Heerenveen. Yannick Eerden zag een schot fraai gestopt door doelman Joran Koopman en Thiemo de Vries zag een schot net naast gaan en één gestopt door Koopman. Daarna waren de weinige mogelijkheden hoofdzakelijk voor de gasten. Tommy Wang had een uitermate snelle opponent en werd een aantal keren voorbijgelopen door Remco Boerrigter. Het kwam Tommy, na een overtreding, uiteindelijk op geel te staan. Onze doelman Winand Quartel had intussen voldoende werk en aanvoerder Marnix Koopmans had het druk genoeg zijn verdediging te organiseren. Toch werd de verdediging in de tweeëndertigste minuut vrij simpel uitgespeeld en Hidde Drost zette Blauw Wit op een 0-1 voorsprong.

Enkele minuten daarna moest Marnix Koopmans helaas met een hamstringblessure van het veld af. Het is afwachten hoelang hij uit roulatie zal zijn. Wesley de Jong kwam hem vervangen.

Tot aan de rust gebeurde er verder weinig en zo ging men met een 0-1 stand de kleedkamer in.

Na de rust aanvankelijk weinig verandering in het spelbeeld. Dat werd bij Heerenveen na de dubbele wissel door trainer Klaas Boersma anders. Fabian Eendragt en Niels Herder kwamen in het veld voor Stijn Reilman en Tim Strandstra. Vooral Niels Herder bleek een onruststoker voor de defensie van de gasten. Hij was het ook die de gelijkmaker scoorde. Op een onconventionele manier dat wel. Al rommelend met vallen en opstaan zo’n zes man passerend en tot slot de doelman voor de 1-1. Dat was gezien het spelbeeld terecht. Daarna hadden beide teams nog de mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen. Het bleef echter zoals het was.

Heerenveen heeft nog alle kansen om in de nacompetitie te komen. Alleen wat meer beleving in het spel zou geen kwaad kunnen.

Zondag 21 oktober 2018

VV VV Heerenveen 1 - VV Bergum 1 Bergum