zondag, 27 mei 2018 17:04

vv Heerenveen JO9-1 ongeslagen voorjaarskampioen hoofdklasse!

Geschreven door Titia Nossin-Bouma

Vooraan links naar rechts: Niilo, Thijn, Stein & Idsard
Achteraan van links naar rechts: Jacco Koops (leider), Mees, Sevar, Koen, Joost, Louwrents Sprietsma (leider/trainer). Op de foto ontbreekt Niklas Tarvajärvi (trainer)

JO9-1 van vv Heerenveen ongeslagen voorjaarskampioen!

Op eigen veld kon JO9-1 zaterdag 26 mei nogmaals laten zien dat ze het beste team in de hoofdklasse voor de teams van jongens onder 9 zijn. JO9-1 was in de voorjaarscompetitie ingedeeld met Balk, Flevoboys, Sc Emmeloord, Urk & Sc Joure. Waar de KNVB sinds dit jaar bij deze leeftijdscategorie de standen niet meer bijhoudt kun je met 9x winst en 1 gelijkspel toch wel stellen dat je voorjaarskampioen bent.

Op 10 maart startte de voorjaarscompetitie met een thuiswedstrijd tegen Joure. Voor rust werd er flink gescoord, waardoor de ruststand op 10-2 uitkwam. Met goed samenspel, goed verdedigend werk en plezier werd de eindstand uiteindelijk 13-3. Vrijwel alle jongens binnen het team waren trefzeker tijdens deze wedstrijd.
Twee weken later, op 24 maart, stond de uitwedstrijd tegen Emmeloord op het programma. Ook nu werd het net door de jongens weer meerdere malen gevonden en werd er door maar liefst 6 verschillende spelers gescoord. Dit waren niet alleen de jongens die voorin stonden, want ook verdediger Idsard pikte hier, net als in de vorige wedstrijd, weer een goaltje mee. Door goed verdedigen werden er achterin door Joost, Idsard en Sevar weinig kansen weggegeven. En met de eindstand 3-13 konden ze trots naar huis gaan.
Na een teleurstellend bekerweekend konden de jongens op 7 april aan de bak op Urk. Het stond al snel 0-2 door twee goals van Thijn in het voordeel van onze jongens. Maar toen Urk onverwacht de 1-2 maakte werd het toch nog even spannend. De marge werd al snel weer vergroot door goals van Stein (1-3) en Koen (1-4), na nog één tegendoelpunt bepaalde Sevar de eindstand op 2-5.
In verband met het internationale voetbaltoernooi op Texel waar de jongens in het weekend van 13-15 april aan meededen werd de thuiswedstrijd tegen Flevoboys op donderdag 12 mei gespeeld. Het was een lastige wedstrijd voor de jongens, het liep deze avond niet zoals we van hen gewend zijn, ze moesten er echt even inkomen. Na een achterstand knokten ze zich echter terug en wonnen de wedstrijd met 4-3.
Het weekend na het toernooi op Texel stond de uitwedstrijd tegen Joure op het programma. Het was een wedstrijd met veel strijd, gemiste kansen en reddingen van beide keepers. Een bal op de lat van Joost en in de rebound een kopbal van Stein net naast. Een kans voor Niilo die net naast ging, een prachtig schot van Mees gered door de keeper en ook de rebound wordt door de keeper tegengehouden. Dan bij een snelle indribbel van Joost, een pass op Niilo die Stein in positie zet om de 0-1 te maken. Na de 0-1 een aanval van Joure die door Idsard, die de eerste helft keept, tot corner wordt verwerkt. Uit de corner valt een onfortuinlijke eigen goal, 1-1. Voor rust scoren de jongens echter nog 3 maal en gaan ze dus de rust in met een 1-4 stand. Na rust gaan de jongens op volle kracht door, waarbij nu Sevar in de goal staat als keeper. Een aantal schoten van Thijn, Stein en Koen worden gered door de keeper van Joure. Maar de 1-5 hangt in de lucht, de jongens bouwen steeds weer op richting de goal van de tegenstander, waarbij Mees er op links regelmatig gevaarlijk voorbij komt door een tegenstander uit te spelen en daarbij een medespeler in scoringspositie zet. Toch valt de goal aan de andere kant, één van de jongens van Joure dribbelt de bal binnen en schiet dan van afstand en scoort. Snel daarna scoort Niilo vanuit een corner (2-5) en na een uitbraak zet Koen met een goede pass Thijn voor de goal en wordt het ook nog 2-6.
Op 28 april, aan het begin van de meivakantie, volgde de thuiswedstrijd tegen Urk. De jongens kwamen vlot op voorsprong, gaven weinig kansen weg en wisten uiteindelijk het doel van Urk 8 maal te vinden, waar Urk slechts eenmaal tegen wist te scoren. Met een eindstand van 8-1 waren de jongens erg blij.
Op 5 mei vond de volgende wedstrijd plaats, een uitwedstrijd tegen Balk. In verband met de afwezigheid van een aantal spelers door de meivakantie had het team een aantal gastspelers mee. Het werd een spannende wedstrijd, waarbij de jongens net voor het eind van de wedstrijd nog met 4-3 achter stonden. Gelukkig werd er in de allerlaatste minuut nog gescoord en werd het een 4-4 gelijkspel.
Op 12 mei volgde een uitwedstrijd tegen Flevoboys. De jongens speelden een hele goede wedstrijd en het stond al snel 0-4. Mooi om te zien was dat achterin de posities goed werden overgenomen. Wanneer de één naar voren doorschoof, nam de ander de positie over in de verdediging. Eén ongelukkig moment van balverlies voor de goal leidde de 1-4 in. Na de rust waren er verschillende kansen: een lob over de goal, een schot net naast en een schot gepakt door de keeper. Maar door een door de keeper te ver voor zich uit gespeelde bal en alert reageren van onze kant werd het toch 1-5. Even daarna is het al snel weer 1-6 en 1-7. Met een paar goede reddingen heeft Jurre meerdere goals weten te voorkomen. Tijdens behoorlijk wat extra tijd weet Flevoboys nog tweemaal te scoren, maar dichterbij dan 4-7 komen ze niet. De wedstrijd eindigt met een genadeloze trap van Joost die helaas op de kruising van de lat en de paal wegschiet, dat had meer verdiend.
Met nog twee wedstrijden te gaan staan de jongens er heel goed voor, nog steeds ongeslagen en wetend dat nog 1 winstpartij het kampioenschap betekent, stappen ze op 19 mei het veld op. Van begin af aan staan ze op scherp. De jongens combineren in de eerste helft heel goed. Mees zorgt met een schot van afstand voor de 1-0 en daarna is hij bij de volgende aanval dichtbij de 2-0 maar via de paal gaat de bal net naast. Er zijn vlotte combinaties te zien tussen verschillende spelers maar ook mooie één-tweetjes zoals tussen Niilo en Stein, waardoor Nillo kan scoren. Bij rust staat het al 6-0. Na rust gaan de jongens door waar ze gebleven waren en scoren er lustig op los. Er wordt zelfs een keer met de buik gescoord. Achterin wordt de nul gehouden met scherp verdedigen van Joost, Idsard en Sevar. Met 14-0 stappen de jongens van het zonnige veld af.
Op 26 mei vond de laatste wedstrijd van het seizoen plaats. Met een gelijkspel tijdens de uitwedstrijd waren de jongens goed gemotiveerd om deze wedstrijd winnend ten einde te brengen. Bij rust stond het door combinatiespel, goed verdedigen en mooie solo’s al 4-1. Na rust gingen de jongens goed door met een goal via de rug van Thijn, een prachtige pass van Mees waarmee hij de 6-1 inleid, een mooie combinatie tussen Sevar, Stein, Koen en Thijn, een dribbel van Koen van de ene achterlijn naar de achterlijn, een sterk opkomende Mees langs de zijlijn en prima verdedigend werk van Idsard, Joost en keeper Niilo werd de eindstand 9-2 in het voordeel van JO9-1 van vv Heerenveen.

Het seizoen is nog niet voorbij voor de jongens. Er staan nog een drietal toernooien op het programma in juni. De jongens gaan nog naar Rijswijk (10 juni), Veendam (16 juni) en Hoogeveen (23 juni).

SponsorKliks, gratis sponsoren! Sponsor VV Heerenveen en gebruik deze link voor je online aankopen bij bol.com, wehkamp, booking.com, coolblue.nl, enz.enz.enz

alleen pinnen bij vvheerenveen 400

Thuiswedstrijden

Volgende wedstrijd

Zondag 26 januari 2020

Aanvang: 14.00 uur
VV VV Heerenveen 1 - Noordster 1 noordster 

Sportpark Skoatterwâld

 

Weekprogramma

 

Zaterdag 25 januari 2020 
(update: 19/1 - 19:14)

Trainingsschema
 - Kleedkamerindeling trainingen
 
 
 
 

clubblad download