maandag, 04 juni 2018 10:19

Selectieprocedure TEAMINDELING 2018-2019

Geschreven door Technische Commissie

Uiterlijk eind week 22 voor de team JO8 - JO13 en week 23 voor de team JO15 - JO19 willen wij de Voorlopige Teamindelingen op de site publiceren

Deze weken geeft toch vaak veel spanning voor spelers, speelsters en ouders: in welk team voetbal ik / mijn kind volgend seizoen? Ieder jaar weer blijkt dit een tijd waarin de teamindelingen de gemoederen flink bezighouden, vandaar voor een juiste en volledige informatieverstrekking deze toelichting bij de nieuwe indeling.

Doelstelling

Welk doel streven we na? Ieder jaar willen we er voor zorgen dat spelers en speelsters een geweldig seizoen hebben met veel plezier en zowel als team, maar zeker ook als individu, beter worden en leren presteren. Het doel daarmee van het jeugdvoetbal vv Heerenveen is boven alles het verzorgen van een zo goed mogelijke voetbalopleiding.

Presteren binnen de grenzen van ieders capaciteiten en motivatie, maar hierin schuilt direct een uitdaging. Want hoe bepaal je die "capaciteiten" en wat weten we over individuele drijfveren en motivatie? Wat de één wel ziet als capaciteit van een speler of speelster hoeft een ander niet op gelijke wijze in te schatten. Voor de een is voetbal een echte passie voor de ander een leuke, gezellige teamsport met je vriendjes of vriendinnetjes.

Teamindeling

Onder leiding van de Technische Commissie zijn er ook dit jaar weer voor elke leeftijdscategorie werkgroepen samengesteld. Deze werkgroepen bestaan uit coördinatoren, TC en JC leden, hoofdtrainers en scouts en zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor o.a. de teamindelingen.

Voor het opstellen van een “blauwdruk” van de teamindelingen hebben de werkgroepen gebruik gemaakt van de aangeleverde informatie van de coördinatoren, hoofdtrainers en (keeper)trainers. Daarnaast zijn de ontvangen STIM – formulieren verwerkt in deze blauwdruk.

Om van een blauwdruk tot een voorlopige teamindeling te komen hebben scouts diverse spelers beoordeeld tijdens trainingen en/of wedstrijden. Daarnaast zijn er door de werkgroepen oefenwedstrijden en toernooien georganiseerd, om zodoende een goed beeld te krijgen van de spelers.

Teams

Afgelopen seizoen heeft de KNVB reeds JO8 en JO10 in hun competitie ingevoerd en hebben voor deze nieuwe leeftijdscategorien nieuwe teams ingedeeld. Dit betekende dat voor deze leeftijdcategorien ook de selectie en talententeams niet langer gemixt zijn: het 1e en 2e team van elke leeftijdscategorie zullen de selectie teams worden.

Seizoen 2017-2018 gold als een overgangsperiode waar nu voor seizoen 2018-2019 ook de leeftijdcategorie JO12 wordt ingevoerd en nu alle speelvormen (4x4; 6x6 en 8x8) definitief zijn volgens de nieuwe KNVB speelvormen voor de jeugd.

Alleen geldt nog voor leeftijdcategorie JO15 en ouder dat er gespeeld word met gemixte selectie teams (1e en 2e jaars). Dit betekent dus dat het 1e en 2e team van elke leeftijdscategorie de selectie teams worden.

Doen wij het allemaal goed?

We kunnen nooit voorkomen dat er keuzes worden gemaakt die we achteraf beter hadden kunnen doen. Waar het om gaat is dat we willen werken met een keuzemethodiek die verantwoord en verdedigbaar is maar waar we constant aan blijven sleutelen om hem beter te maken.

Het is daarom belangrijk dat we met respect voor en met elkaar om blijven gaan en dat we in het oog blijven houden dat we een voetbalvereniging zijn waar we met z'n allen lid van zijn om in onze vrije tijd sport te bedrijven. Een vereniging met een belangrijke sociale en sportieve functie en met veel capaciteit om hierin te kunnen blijven groeien.

Inloopavond

Tijdens de inloopavond kunnen ouders of spelers, speelsters die het niet eens zijn met de teamindeling hun mening toelichten aan de aanwezige TC en JC leden. Tijdens de inloopavond zal er niet inhoudelijk op de kwestie worden ingegaan. De opmerking c.q. vraag zal worden genoteerd en besproken worden met desbetreffende werkgroep, waarna er een terugkoppeling aan desbetreffende ouder of speler, speelster plaatsvindt.

De inloopavond  voor de teams JO8 t/m JO13 zal gehouden worden op dinsdag 5 juni a.s. op de volgende tijdstippen:

Leeftijdscategorie: JO08 t/m JO11 18:00 tot 19:00 uur
Leeftijdscategorie: JO13  19:00 tot 20:00 uur

De inloopavond  voor de teams JO15 en JO17 zal gehouden worden op donderdag 7 juni a.s. op de volgende tijdstippen:

Leeftijdscategorie: JO15 19:00 tot 20:00 uur
Leeftijdscategorie: JO17 20:00 tot 21:00 uur

Door vvHeerenveen is besloten om de voorlopige teamindelingen voor JO19 eind week 23 op de site publiceren.
De betreffende inloopavond zal gehouden worden op maandag 11 juni a.s. van 19:00 tot 20:00 uur.

De voorlopige indeling wordt pas definitief kort voor aanvang van de competitie.

De Technische Commissie –VV Heerenveen