zondag, 27 mei 2018 21:38

VV Heerenveen JO10-2 kampioen!

Geschreven door redactie

Eindelijk kon de ontknoping in de competitie plaatsvinden op zaterdag 26 mei 2018. De enige concurrent vv Drachtster Boys JO10-3 kwam op bezoek om zijn huid duur te verkopen.

Na een week van voorbereidingen door het leidersduo Simon en Frans kon om 9.30 uur door de mannen aan de warming-up worden begonnen.

Na een scherpe warming-up starten we om 10.00 uur met veel zelfvertrouwen aan de wedstrijd. Al snel werd de tegenstander onder druk gezet en de keeper getest. Deze bleek de grootste tegenstander te
zijn, met enkele knappe reddingen hield hij zijn team in de wedstrijd.
Geduldig en met goed combinatievoetbal werd omstreeks de 15e minuut de 1-0 gescoord. Vlak voor de rust volgende de 2-0. Kortom de mannen waren goed op weg.

In de tweede helft werd eenzelfde spelbeeld als in de eerste helft op de mat gelegd, de tegenstander moest zich beperken tot verdedigen en de 3-0 stond dan ook al vrij snel op het scorebord. De 4-0, 5-0 en 6-0 volgden daarna in rap tempo. Door de warmte werd het wisselbeleid iets aangepast wat ervoor zorgde dat de organisatie een beetje zoekraakte.
Drachtster Boys konden daardoor de eer nog enigszins redden door 6–1 en 6-2 te scoren. Na het fluitsignaal barste de feestvreugde los en werd er door de mannen met kleren en al aan feest gevierd onder de
douche.

Op overtuigende wijze is het kampioenschap behaald door een sterk collectief. Naast het kampioenschap zijn we tevens bij de laatste 8 teams van de noordelijke districtbeker bereikt. Kortom een prachtige
prestatie!