dinsdag, 26 juni 2018 08:41

VV Heerenveen JO9-1 winnaar van de ‘Huys Talent Cup’ te Hoogeveen!

Geschreven door Titia Nossin- Bouma

2e toernooiwinst binnen een week!

Na vorige week zaterdag het ‘Alders toernooi’ in Veendam op hun naam te hebben geschreven, met Thijn als ‘speler van het toernooi’, mocht JO9-1 zaterdag 23 juni het voetbalseizoen afsluiten in Hoogeveen. Na winst in de najaarscompetitie, in de zaalcompetitie, in de voorjaarscompetitie en het winnen van het Alders Toernooi mochten de jongens nog eenmaal aantreden voor een toernooi dit voetbalseizoen.

Op zaterdag 23 juni werd op Sportpark Schutlanden in Hoogeveen de eerste ‘Huys Talent Cup’ gehouden. Een top jeugdvoetbaltoernooi voor de nieuwe teams jongens onder 10 en jongens onder 12 van het seizoen 2018-2019. Naast de Talent Cup 2018 waren er ook speciale individuele prijzen te winnen, namelijk voor beste keeper, middenvelder en aanvaller van het toernooi. Het toernooi had een sterk deelnemersveld met 6 BVO (betaald voetbalorganisatie) teams en 22 top amateur teams uit Noord en Oost Nederland.
Het huidige JO9-1 team van vv Heerenveen was aanwezig op het toernooi en was ingedeeld in een poule met FC Emmen, VV Hoogeveen, Alcides, vv de Weide, JCO Ommen en FVC uit Leeuwarden.

De eerste wedstrijd in de poule werd gespeeld tegen Alcides uit Meppel, waarbij Thijn als keeper start. Waar ze twee weken geleden in een oefenwedstrijd met 12-1 gemakkelijk wonnen van Alcides hadden ze het vandaag een stuk zwaarder. Ze starten met een aantal mooie aanvallen, een aantal schoten naast doel en een lob over het doel. Helaas viel de goal aan de andere zijde. De jongens lieten het er niet bij zitten en gingen weer richting het doel van Alcides. Na een rush van Mees langs de zijlijn en een mooi schot van Koen volgde een corner welke helaas werd weggewerkt. Na een schot op de lat, weer een corner en een schot net naast, viel vervolgens de tweede goal van Alcides en stonden de jongens met 0-2 achter. Gelukkig gaven ze niet op en gingen ze op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze volgende al snel. Koen schoot mooi binnen en kon niet lang daarna ook de tweede in het net leggen, 2-2. Achterin wordt niets meer weggegeven door Idsard, Joost & Thijn. Maar een gelijkspel was niet waar de jongens voor waren gekomen, ze zetten goed door en bij een uitbraak van Mees door het midden, weet hij met een fraaie pass de vrijstaande Stein aan te spelen, die 3-2 maakt. Zo komen de jongens in de allerlaatste minuut van de wedstrijd op voorsprong. Dit bleek uiteindelijk de eindstand.

Tegen de Leeuwarder club FVC werd vanaf het begin goed aangevallen, ondanks verschillende kansen duurde het echter een tijdje alvorens de eerste goal viel. Na een mooi opgezette aanval waarbij Koen, Joost en Niilo waren betrokken belandde de bal voor de voeten van Sevar die vervolgens een tegenstander uitkapte en scoorde, 1-0. Na nog een kans van Thijn die net voor de goal langs schiet, is er een kans voor FVC. Hierbij grijpt Idsard, die deze wedstrijd de keeper is, goed in en voorkomt daarmee de 1-1. Helaas kan hij kort daarna de 1-1 niet voorkomen bij een ongelukkige eigen goal na een terugspeelbal. De jongens zetten echter goed door en creëren wederom kansen. Eén schot gaat net over, een schot net naast maar dan toch nog een doelpunt van Koen, 2-1 voorsprong en de eindstand.

Tegen JCO Ommen staan de mannen al vlot op een 1-0 voorsprong na een mooie aanval van Sevar en Thijn. Dan volgt er een penalty na een overtreding in het strafschopgebied. De bal is voor onze keeper niet houdbaar en de stand komt op 1-1. Vanaf de aftrap staan de mannen weer in de aanvalsstand en er volgen meerdere kansen. Een schot geblokt door de keeper, een pass van Joost op Niilo, die zijn voet net niet goed tegen de bal kan zetten, waarna na een schot op de paal Joost in de rebound verwoestend uithaalt en er 2-1 van maakt. Maar ook Ommen geeft zich nog niet gewonnen en komen met een aanval gevaarlijk voor de goal, Stein heeft een goede redding waarna de bal door de verdediging verder wegwerkt wordt en er via de rechterkant door Mees weer opgebouwd kan worden richting de goal van de tegenstander. De bal gaat het middenveld over richting Niilo die van de linkerkant naar binnentrekt, vervolgens draait hij van het midden weer naar buiten en schiet met links de bal langs de keeper. Hiermee is de eindstand 3-1.

Tegen FC Emmen zijn de jongens gelijk scherp. Na een mooie actie maakt Niilo de 1-0. Vanaf de aftrap probeert Emmen te verassen door de bal gelijk op de goal te schieten, de bal belandt op de lat achter Sevar en vandaaruit gaat hij weer terug het veld in. Daarna volgen nog enkele kansen voor Emmen: een corner, een bal over en een bal naast. Daarna komen de jongens weer op dreef. Mees weet een aantal keren via de rechterkant op te komen en ook via de linkerkant worden veel kansen gecreëerd. Een bal gekeerd door de keeper van Emmen, een schot net naast en een schot gepakt door de keeper. Wanneer de keeper deze bal naar een medespeler wil spelen, let deze speler niet goed op, Niilo is er als de kippen bij en tikt de bal binnen, 2-0. Dan volgt een periode waarin kansen over en weer plaatsen vinden. Emmen maakt de 2-1, een schot op de lat door Emmen en vervolgens vanuit een uitbraak de 3-1 voor Heerenveen. Achterin wordt niets meer weggegeven door Joost en Idsard. En na een naast gekopte bal van Emmen en een schot van Heerenveen net naast, maakt Niilo nog een prachtige goal vanaf links in de rechterbovenhoek en bepaald hiermee de eindstand op 4-1.

Tegen Hoogeveen spelen de jongens een mindere wedstrijd. Het agressieve spel van Hoogeveen in woord en daad valt de jongens zwaar. Een fout achterin wordt vervolgens direct afgestraft en Hoogeveen komt op 0-1. Gelukkig is het al snel 1-1, maar na een uitbraak duikt er een speler van Hoogeveen één op één voor de goal op en maakt de 1-2. Het eerste verlies in de poulefase is een feit en de teleurstelling en het verdriet is even groot. Maar het toernooi is nog niet voorbij en alles is nog mogelijk. Op doelsaldo staan de jongens derde, de nummers 1 en 2 hebben een doelsaldo van +10 en vv Heerenveen op +6. De laatste wedstrijd moet gewonnen worden en het liefst met veel doelpunten.

De laatste wedstrijd is tegen de thuisploeg vv de Weide uit Hoogeveen. De jongens weten wat hen te doen staat en al vlot staat het 1-0 door een mooi schot van Koen. Ook de 2-0 volgt vlot, Koen geeft een pass op Stein die de 2-0 maakt. Na goed storen van Sevar in de opbouw van de tegenstander volgt de 3-0. Al snel daarna volgen de 4-0 en 5-0 beide van de voet van Niilo. De jongens zijn goed bezig het doelsaldo op te krikken. Het wordt echter nog een beetje spannend als ze een goal tegen krijgen 5-1. Daarna weet Sevar tot tweemaal toe nog het net te vinden en is de eindstand 7-1. Een super uitslag, welke betekent dat de jongens op doelsaldo (+12) tweede worden in de poule. De nummer 1 is Emmen met een doelsaldo van +13 en de nummer 3 is Hoogeveen met een doelsaldo van +11.

In de halve finale komen de jongens JO9-1 van Urk tegen. Een bekende tegenstander die ze ook in de competitie en in de beker tegen zijn gekomen. Een lastige tegenstander. Het is een spannende wedstrijd met verschillende kansen, corners en zelfs een doelpunt. Het doelpunt wordt echter, terecht, afgekeurd aangezien het een direct schot was vanuit een uitbal. Na het laatste fluitsignaal staat er 0-0 op het scorebord, er moeten penalty’s genomen worden. Het betreft een ‘best of 3’. Urk mag als eerste schieten, het schot gaat hoog over de goal. Dan mag Idsard, hij scoort. De tweede bal van Urk wordt op de lijn door Stein, die keeper was tijdens de halve finale, gekeerd. En als Koen dan de volgende penalty binnenschiet, is Heerenveen door naar de finale.

In de finale komen ze een bekende tegen, FC Emmen, waar ze in de poulefase van wisten te winnen. Het is een spannende en bijzondere finale waarin weinig wordt gescoord. Sevar scoort beheerst de 1-0. Daarna volgen nog enkele kansen aan beide kanten. Stein redt tweemaal, eenmaal met zijn knie en eenmaal tikt hij de bal met zijn rechterhand weg en kan hem vervolgens opvangen. Met nog een schot op de paal van Idsard en een schot voorlangs die net te hard gaat voor Thijn en Mees loopt de wedstrijd ten einde. Het eindsignaal komt onverwacht vroeg, maar de vreugde is er niet minder om! Echter na vijf minuten worden de jongens, die de bekers stonden te bewonderen, naar het veld terug gevraagd. De wedstrijd blijkt 3 minuten te vroeg te zijn gestopt. De resterende drie minuten moeten worden uitgespeeld. Dit was even schakelen voor de jongens, van feestvreugde de focus weer naar de wedstrijd. Gelukkig houden ze de nul en na de resterende drie minuten te hebben gespeeld klinkt dan nogmaals het eindsignaal en zijn ze dan toch echt kampioen!

Met een grote beker van de ‘Huys Talent Cup’ gaan de jongens huiswaarts. Daarnaast mag Niilo de prijzen voor ‘beste middenvelder van het toernooi’, ‘speler van het toernooi’ en ‘topscorer van het toernooi’ mee naar huis nemen.
We sluiten volgende week een superseizoen af met een gezellige barbecue. Speciale dank aan onze trainers en leiders die de nodige voetbaluren aanwezig waren. We kunnen wel stellen dat het een zeer succesvol en sportief voetbaljaar voor de jongens was!

01 het programmaboekje 02 rustig afwachten wat de dag gaat brengen 03 de opening van het toernooi 04 de prijzen waarvoor wordt gestreden 05 vooraf een yell 06 de lunch was prima verzorgd 06 ontspanning tussendoor 07 tussendoor even bij de concurrentie kijken 08 poule eindstand 09 ouders langs de lijn tijdens de finale 10 in afwachting van de uitreiking van de beker 11 en de beker mag opgehaald worden 12 de beker is binnen 14 niilo topscorer middenvelder speler van het toernooi 15 kampioensteam

SponsorKliks, gratis sponsoren! Sponsor VV Heerenveen en gebruik deze link voor je online aankopen bij bol.com, wehkamp, booking.com, coolblue.nl, enz.enz.enz

alleen pinnen bij vvheerenveen 400

Thuiswedstrijden

Volgende wedstrijd

Zondag 26 januari 2020

Aanvang: 14.00 uur
VV VV Heerenveen 1 - Noordster 1 noordster 

Sportpark Skoatterwâld

 

Weekprogramma

 

Zaterdag 25 januari 2020 
(update: 19/1 - 19:14)

Trainingsschema
 - Kleedkamerindeling trainingen
 
 
 
 

clubblad download