maandag, 17 september 2018 09:41

VV Heerenveen speelt VV Jubbega van de mat 1-8 (1-3)

Geschreven door Bram van Kruistum

De VV Heerenveen begint langzaam op stoom te komen onder de leiding van hun nieuwe trainer Gerald Sibon. Nadat in de eerste helft de thuisclub nog wat mogelijkheden had werden zij, in de tweede helft, compleet van de mat gespeeld door de gemotiveerde Feansters. Een team waarin vijf achttien en negentienjarigen hun opwachting maakten.

Na een ruime nederlaag tegen Drachster Boys en een zeer moeizame overwinning op Joure, moest er vandaag door Heerenveen gewonnen worden om de tweede bekerronde te halen. De opdracht was dus duidelijk. Al vrij snel kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong door Han van Dijk. Kort daarna kreeg de thuisclub een strafschop toegewezen door een overtreding van Marnix Koopmans. De penalty werd feilloos achter doelman Theo Timmermans geschoten. Heerenveen incasseerde de tegenslag en na ruim twintig minuten scoorde Jacco Kuiper de 1-2. Kort voor de pauze scoorde Kevin Regts de 1-3. Toen zag het er al naar uit dat het voor Jubbega een moeilijke zaak zou worden de wedstrijd nog om te draaien.

Na de pauze was het snel bekeken. De verschil in kwaliteit werd door Heerenveen uitgedrukt in een serie doelpunten. Kevin Regts maakte de 1-4, niet lang daarna Han van Dijk uit een penalty 1-5 waarna hij ook de 1-6 ( zijn derde) op het scorebord liet aantekenen. Tegen het einde van de wedstrijd maakte Jacco Kuiper zijn tweede voor de 1-7 en Kevin Regts met zijn derde treffer de 1-8.

Na de oefen –en bekerwedstrijden zit de aanloop naar de competitie erop. Komende zondag om 14.00 uur begint de competitie voor Heerenveen met een uitwedstrijd in Leeuwarden tegen FVC. Het serieuze werk kan beginnen.

Zondag 16 december 2018

Bergum VV Heerenveen 1  - WVV 1 wvv