woensdag, 03 oktober 2018 17:03

JO10-1 vv Heerenveen winnaar 1e editie SC Heerenveen Jeugd cup

Geschreven door Titia Nossin-Bouma

Op zondag 30 september werd er op Sportpark Skoatterwâld gestreden om de SC Heerenveen Jeugd cup. Het beloofde een spectaculaire voetbalhappening te worden met aanstormende talentjes uit Groningen, Dokkum, Meppel, Hoogeveen, Leeuwarden, Assen, Surhuisterveen, Sneek en uiteraard Heerenveen.

Er werd gespeeld in vier poules: poule Kik Pierie, poule Michel Vlap, poule Stijn Schaars en poule Sam Lammers. Iedere poule bestond uit 4 teams, waardoor er 3 poulewedstrijden plaatsvonden. Na de poulewedstrijden streden de nummers 1 van de poule voor de plaatsen 1-4, de nummers 2 van de poule voor de plaatsen 5-8, de nummers 3 van de poule voor de plaatsen 9-12 en de nummers 4 van de poule voor de plaatsen 13-16.

JO10-1 van vv Heerenveen zat in de poule samen met DZOH (Emmen), GVAV-rapiditas (Groningen) en SC Heerenveen B. Naast de huidige spelers van JO10-1 (Edries, Idsard, Joost, Mees, Sevar, Stein, Thijn) sloten ook (oud)teamgenoten Koen en Niilo aan bij het team.

Poulewedstrijden
Gelijk tijdens de eerste wedstrijd tegen DZOH was te zien dat de jongens als een team in het veld stonden. Er waren mooie combinaties te zien in het veld, steeds werd de vrije man en de ruimte gezocht en ook gevonden. De wedstrijd eindigde in 5-0 winst. Tegen GVAV kregen ze gelijk een goal tegen, vanuit de eerste aanval. Vlot daarna viel de 1-1. Maar wederom wist de tegenpartij op een voorsprong te komen 1-2. Het leek zelfs 1-3 te worden, maar deze goal werd afgekeurd omdat deze met de hand gemaakt werd. Kort daarna viel de 2-2. Het bleef een spannende wedstrijd met kansen over en weer. Een schot via de keeper op de lat, een bal van de lijn gehaald, maar ook nog 3 goals voor vv Heerenveen, wat een 5-2 eindstand betekende.
Vervolgens moest er twee rondes gewacht worden op de laatste poulewedstrijd tegen het team van spelers van de voetbalschool van SC Heerenveen. Na een 0-1 achterstand werd er gelijk gejaagd op de gelijkmaker. Deze viel vrij vlot na een mooi één-tweetje. Helaas viel de derde goal aan de verkeerde kant en keken de jongens weer tegen een achterstand aan. De 2-2 viel na een afgeketst schot, de bal werd goed teruggelegd en vervolgens mooi ingeschoten. Daarna volgende de kansen zich in een rap tempo op en werden nog 3 goals gemaakt met als eindstand 5-2 voor de jongens van vv Heerenveen. Dit betekende dat ze naar de halve finale gingen, welke gelijk na de laatste poulewedstrijd plaatsvond.

Halve finale & finale
Wederom moest het team het opnemen tegen een team van spelers van de SC Heerenveen voetbalschool. Na een 1-0 voorsprong en een aantal schoten op doel, vielen de goals aan de andere kant, 1-2 achter. De jongens herpakten zich en maakten gelijk en scoorden vervolgens nog 2 maal. De 4-2 zorgde voor een beetje marge. Toch werd het weer een beetje spannend, na een mooie aanval scoorde de tegenstander de aansluitingstreffer. De jongens bleven echter aanvallen en na meerdere aanvallen en goed doorzetten op het middenveld werd de eindstand gebracht op 5-3. Dit betekende dat de jongens in de finale stonden.
Een finale waarin ze het op moesten nemen tegen wederom een team van spelers van de voetbalschool van SC Heerenveen. Deze jongens hadden hun halve finale overtuigend weten te winnen met mooi voetbal, het beloofde een pittige partij te worden. De finale startte om 14.15 uur. De jongens begonnen scherp en maakten al vlot de 1-0 na goed doorzetten op het middenveld. De 2-0 viel na goed druk zetten op de tegenstander. Vervolgens scoorde de tegenstander de aansluitingstreffer. De jongens lieten het er niet bij zitten en zetten gelijk weer druk wat resulteerde in 2 goals, 4-1. Achterin werd goed verdedigd, kansen werden verijdeld en er was af en toe een redding van de keeper nodig. Het verschil werd steeds groter, met goed combinatiespel liepen de jongens uit naar een 6-1 voorsprong. Dat er nog een tegengoal viel maakte niet uit, want de jongens scoorden vervolgens nog tweemaal met een eindstand van 8-2 en de SC Heerenveen Jeugdcup als resultaat.

SponsorKliks, gratis sponsoren! Sponsor VV Heerenveen en gebruik deze link voor je online aankopen bij bol.com, wehkamp, booking.com, coolblue.nl, enz.enz.enz

alleen pinnen bij vvheerenveen 400

Thuiswedstrijden

Weekprogramma

Programma
 
 
Programma SKW zaterdag 19 sep 2020
(
laatste update: 16 sept 2020 19:52)
 
(laatste update: 16 sept 2020 19:52) 

 

Trainingsschema seizoen 2020-2021 (versie 11-09-2020)

 

Klik hier Trainginsschema 2020-2021 (versie 13-09-2020).pdf pdf

Houd de website goed in de gaten, door diverse redenen kan het trainingsschema aangepast worden.

 trainingsschema 11 september 2020

clubblad download