maandag, 03 december 2018 10:11

Ruime zege VV Heerenveen op Stadspark 3-0 (1-0)

Geschreven door Bram van Kruistum. Foto's : Jenny Beenen

Op de miezerige zondag heeft de vv Heerenveen op Skoatterwâld de successenreeks voortgezet. Probleemloos werd de FC Stadspark opzij gezet. Het was alweer de vijfde achtereenvolgende overwinning van het team van trainer Gerald Sibon. Door deze zege heeft Heerenveen zich in de subtop gevestigd van de eerste klasse.

De thuisclub nam direct het initiatief en de ploeg uit het Groninger Stadspark werd door een omsingeling in de verdediging gedrongen. Aanvankelijk kwam men er nog wel via een counter uit maar de verdediging van de Feansters neutraliseerde de aanvallen van hen en doelman Theo Timmermans hoefde amper in aktie te komen. Een keer slechts was er een lastig moment voor zijn doel. Voor de rest combineerde Heerenveen er lustig op los en het was aan de nonchalance te danken van de aanvallers dat het bij de rust slechts 1-0 stond voor de gastheren. De aanval waaruit het doelpunt ontstond was fraai. Jacco Kuiper gaf de bal aan Han van Dijk die een solo begon richting de achterlijn en uiteindelijk Robin de Boer de pass gaf die deze met een schuiver afrondde achter doelman Anne Wilpshaar. Kansen waren er nog te over en de bezoekers uit Groningen waren blij dat het tot de rust daarbij bleef.

Na de pauze ging Heerenveen onverdroten door met fraaie combinaties en acties op het veld te leggen. Scoren was er echter voorlopig niet bij. Er kwam altijd wel een been tussen van Stadspark of de aanvallers waren te zelfzuchtig. Daarom duurde het nog tot de zevenenvijftigste minuut eer de 2-0 op het scorebord kwam. Een fraaie voorzet van rechts door Jordy Veenstra, werd door Han van Dijk op zijn waarde geschat en de kopbal sloeg hoog tegen het net. Daarna waren er nog goede mogelijkheden van Jacco Kuiper, Han van Dijk en Robin de Boer, maar die waren niet aan hen besteed. Doelman Theo Timmermans moest zich warm zien te houden met terugspeelballen. In de tweeënzeventigste minuut kwam dan toch de eindstand op het bord. Een voorzet van de ingevallen Soeren Grigoryan werd door aanvoerder Jordy Veenstra achter Wilpshaar geknald voor de 3-0. Daar bleef het bij en daar was de FC Stadspark heel tevreden mee. Positief voor de Feansters en natuurlijk trainer Gerald Sibon is dat spelers als Jan Hielkema, Peter de Vries en Robin de Boer na langdurige blessures hun draai weer beginnen te vinden. Voor de technische staf wordt de keuze ruimer, maar dat kan geen bezwaar zijn.

Komende zondag gaat Heerenveen op bezoek bij Nieuw Buinen. De wedstrijd begint daar om 14.00 uur.

Zondag 16 december 2018

Bergum VV Heerenveen 1  - WVV 1 wvv