dinsdag, 28 januari 2014 10:32

VV Heerenveen wint thuis met 1-0 van Steenwijk

Geschreven door Bram van Kruistum, Foto: Jenny Beenen

Voor de wedstrijd tegen Steenwijk had trainer Dick Schuurman een paar problemen op te lossen. De backs Jacco Kuiper (geblesseerd) en Soeren Grigoryan (geschorst) waren niet inzetbaar, evenals de geschorste Jasper Brouwer. Tijdens de warming up bleek topscorer Stefan Bollen nog teveel hinder te hebben van de blessure die hij tegen SVBO had opgelopen. Schuurman was daardoor gedwongen de junioren Hille van Goinga (18), Johannes Agricola (17) en Jordi Kouwenhoven (18) een basisplaats te geven.

Om 14.00 uur geeft scheidsrechter Dröge het beginsignaal op het kunstgrasveld van Skoatterwâld. Het hoofdveld was niet bespeelbaar door de hoeveelheid regen die 's-nachts en in de ochtend was gevallen. De eerste de beste actie van Steenwijk leverde een corner op die een prooi werd voor Marcel Kwast. Kort daarna reageerde Heerenveen met een goede poging, maar het schot ging rakelings naast het door Gerwin de Groot verdedigde doel van Steenwijk. In de 8ste minuut nemen de Feansters al de leiding. Uit een afgeslagen corner volgde een razendsnelle counter, ingeleid door Jordi Kouwenhoven die Tobias Draaisma inschakelde die uiteindelijk de naar voren gestormde centrale verdediger Niels Talsma bereikte. De afronding door hem was perfect in de linkerbenedenhoek, 1-0. Bij Steenwijk liepen veel aanvallen over links via de gebroeders Tim en Nick Jansen, maar meestal stokte de aanvallen in de buurt van het strafschopgebied van Heerenveen. Vanaf de 25ste minuut werden de aanvallen van de gastheren veel gevaarlijker en mochten de Steenwijkers hun keeper dankbaar zijn dat de ruststand met een 1-0 werd gehaald. Schoten van Jordi Kouwenhoven, Tobias Draaisma, Niels Talsma hield hij buiten zijn doel en ook een kopbal van Rik de Vries wist hij te pareren.

Na de pauze ging de aanvalsdrift van Heerenveen onverminderd verder maar De Groot bleef goed reageren op de ballen die op hem afkwamen. In het laatste kwartier kwam er wat meer evenwicht en ging Steenwijk steeds dreigender richting het doel van Kwast. Dit vooral door het inbrengen van Ahmed Hussein. Uit een corner moest Rik de Vries bij de tweede paal de bal van de lijn wegtrappen. De druk op het doel van Heerenveen werd groter en vooral een serie van vijf opeenvolgende corners zorgde voor benauwde momenten. Uit één daarvan prikte Hussein de bal via een been van een verdediger bovenop de kruising. Kort daarna floot scheidsrechter Dröge einde wedstrijd. Kaarten hoefde hij in deze sportieve weedstrijd niet te trekken. Nogmaals werd in deze wedstrijd aangetoond dat Heerenveen blij mag zijn met hun talentvolle lichting A –junioren, die op een puike wedstrijd konden terugkijken.

Aanstaande zondag ontvangt Heerenveen op Skoatterwâld Bergum. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Zondag 26 januari 2020

VV VV Heerenveen 1 - Noordster 1 noordster