donderdag, 11 april 2019 09:44

JO10-1 naar de bekerfinaledag op zaterdag 1 juni

Geschreven door Petra Lubbinge

Afgelopen zaterdag hebben de jongens van JO10-1 de kwartfinale gespeeld van het bekertoernooi. De tegenstander hierbij was Be Quick 1887 uit Groningen.

Na in de eerste Knock-outronde op 20 oktober met 6-2 thuis te hebben gewonnen van LSC 1890 JO10-1 uit Sneek en in de 2e Knock-out ronde op 15 december uit in Bolsward met 13-3 te hebben gewonnen van Sc Bolsward JO10-1 stond er voor zaterdag 30 maart een Fries-Gronings onderonsje op het programma. Het beloofde een mooie wedstrijd te worden met een geduchte tegenstander die eerder met 10-2 van Amicitia won en met 3-2 van Bergum.

In de stralende middagzon bleek met name de eerste helft erg spannend. Er waren kansen over en weer en er vielen maar liefst 7 goals in de eerste helft. De jongens van vv Heerenveen gingen met een 4-3 voorsprong, na een 1-2 achterstand te hebben weggewerkt, de rust in. Dat beloofde wat voor de tweede helft.

Na de rust bleken de jongens van vv Heerenveen echter toch een maatje te groot. Van 4-3 bij rust liepen ze al snel uit naar 8-3. Met mooie combinaties, het vinden van de ruimtes op het veld en samenspel lieten ze zien dat ze recht hebben op deelname aan de finaledag. Na de 8-3, vielen er nog 3 goals voor Heerenveen en 2 voor Be Quick waarna werd afgefloten bij een eindstand van 11-5 voor vv Heerenveen JO10-1.

Op zaterdag 1 juni zal de finaledag plaatsvinden bij SJO JVZ in Zuidwolde. Hier zullen de beste vier teams tegen elkaar gaan strijden voor de beker.

Zaterdag 11 mei 2019

VV VV Heerenveen 1 - VV Gomos 1 gomos