donderdag, 13 juni 2019 21:44

JO12 ongeslagen KAMPIOEN!

Geschreven door Janneke Boltje
Aflopen zaterdag 25 mei moest vv Heerenveen JO12-2 in Franeker spelen voor het kampioenschap. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden aangezien wij alle wedstrijden hadden gewonnen en sc Franeker alleen van ons had verloren. Het verschil is dus 3 punten. De heren en dame hebben er zin in, maar zijn ook gespannen. Het is te zien aan hun strakke koppies tijdens de warming-up. We beginnen de wedstrijd goed en via een mooie combinatie tussen Stijn en Maliek kan Julian uit de voorzet de 0-1 maken. Na een tegenstoot van Franeker pikt Ruben de bal op, speelt 2 man uit en geeft voor op Julian die de 0-2 maakt. Nu komen de zenuwen toch echt om de hoek kijken, het kampioenschap is zo dichtbij! Franeker word sterker en krijgt diverse mogelijkheden om te scoren, maar onze verdedigers Sven, Ferre en Pascal houden goed stand. En de enkele keer dat ze er wel doorkomen staat Adriano zijn mannetje op goal. Helaas komt Franeker na 20 minuten terug in de wedstrijd door de 1-2 en gelooft nog in een stunt. Net voor rust maken ze de 2-2.
Na wat wisselingen in het team beginnen we aan de tweede helft. Rudmer heeft de spitspositie ingenomen en na een prachtige aanval over diverse schijven schuift hij de bal beheerst binnen, 2-3. Niet veel later slalomt Hanna tussen twee verdedigers door en zet Rudmer vrij voor de goal, 2-4. Niels heeft de keeperspositie overgenomen, ondanks zijn blessure aan zijn pols. Franeker komt weer iets beter in de wedstrijd en Niels moet een paar keer ingrijpen en houd zijn goal schoon. Na tien minuten krijgen we een vrijetrap. Stijn gaat achter de bal staan en plaatst de bal in de kruising. Helaas zit de lat net in de weg. Franeker pikt de bal op en weet de 3-4 te maken. Na de aftrap brengt Ferre de bal naar voren en geeft Ruben de bal voor, Franeker weet de voorzet tot hoekschop te verwerken. Stijn neemt de hoekschop erg scherp en een speler van Franeker loopt de bal in eigen goal, 3-5. De jongens van Franeker blijven knokken en weten uiteindelijk de 4-5 en 5-5 te maken. Kort daarna klinkt het eindsignaal. Ongeslagen KAMPIOEN!!! In de kleedkamer en later bij terugkomst bij vv Heerenveen wordt het feest grootst gevierd.
Op de foto, staand: Pieter Ate Kalsbeek (leider), Stijn Landsman, Maliek Tarvajärvi, Adriano Tchakoua, Sven Hornstra, Ruben Veenstra, Hanna Stallmann, Janneke Boltje (Trainer)
Zittend: Niels Hamstra, Julian Vogelzang, Pascal van het Meer, Rudmer ten Hoeve en Ferre Kalsbeek