maandag, 30 september 2019 12:03

Verslag SCV Dalfsen - VV Heerenveen

Geschreven door onze verslaggever
Verslag SCV Dalfsen - VV Heerenveen Foto: Kristian Giesen

Pfffff, een spannend potje..

Zondag 29 september de 2e competitiewedstrijd van het seizoen, uit op sportpark Gerner tegen promovendus SV Dalfsen, de club van René Eijkelkamp, de spits van weleer.
De groots aangekondigde Super Sunday (alle seniorenteams van Dalfsen speelden thuis) zorgde voor een prettige ambiance op het sfeervolle complex. Een gelijk opgaande strijd die door het natte veld en de vele regen 90 minuten lang heen en weer golfde. Het was een wedstrijd waarbij door beide ploegen met passie en strijd gespeeld werd, waarbij we bijna met een verlies huiswaarts zouden keren.

De eerste kans voor de zeer jonge ploeg van Heerenveen was al na 7 minuten. Na een schot van Vigo Tabak op aangeven vanaf de zijkant door Soeren Grigoryan, bracht de keeper van Dalfsen ternauwernood redding. Wat volgt is een schaakspel tussen 2 ploegen die niet toe willen geven. Heerenveen krijgt een paar kleine kansjes via diepe ballen die achter de verdediging vallen. Maar deze blijken de verdedigers van Dalfsen niet echt op de proef te kunnen stellen. Het duurt tot de 30e minuut tot het volgende wapenfeit. Dalfsen krijgt een goede mogelijkheid na een afgeslagen corner maar dit is een makkelijke prooi voor Winand Quartel, de Heerenveense keeper. In de 31e minuut krijgt Thymo de Vries de bal wat gelukkig mee van Vigo Tabak, hij twijfelt geen moment en schiet! De bal knalt over keeper op de lat, stuit op de grond en weer terug in het veld, waarna de keeper kan redden…. Omstanders twijfelen…, zit de bal erin of niet, maar het spel gaat snel verder. Er is nog geen VAR op dit niveau ingevoerd om de beelden terug te kijken. In de 40e minuut is er nog een kans voor Dalfsen, maar Winand Quartel weet de bal net naast te tikken. Een gelijk opgaande eerste helft waarin Heerenveen het betere van het spel had. We gaan rusten met 0-0.

De tweede helft belooft direct vanaf het begin een spannende strijd te worden. Beide ploegen gaan direct vol voor de aanval, ze lijken geen van beide genoegen te willen nemen met een gelijkspel. Aan dit voornemen kan door beide ploegen geen vervolg gegeven worden, het spel speelt zich voornamelijk af rondom het middenveld. Halve kansjes doen zich voor door de doorgeschoten ballen op het zware veld, wat steeds moeilijker bespeelbaar wordt. Doordat aan beide kanten balverlies geleden wordt is het voetbal niet altijd van een super hoog niveau, maar dit zorgt wel voor een spanende wedstrijd.
Na ongeveer 70 minuten komt een opening voor Dalfsen. Een minuut eerder was er al een waarschuwing voor de Heerenveense jongelingen, een inzet van de spits van Dalfsen, Jeroen Kamphuis, komt recht op de Heerenveense Keeper. Echter in de 71e minuut kan Dalfsen alsnog zaken doen na balverlies van de ploeg uit Heerenveen. Kamphuis kan binnentikken achter keeper Quartel. De wedstrijd lijkt gespeeld, aangezien beide ploegen veel krachten verspeeld hebben. Zou Heerenveen nog 1 keer aan kunnen zetten en terugkomen van een achterstand net als in de wedstijd tegen Gomos vorige week?
Deze vraag wordt direct beantwoord, Heerenveen gaat in de achtervolging. Veerkracht en doorzettingsvermogen is iets wat deze jonge ploeg siert, een achterstand is iets wat alleen maar lijkt te motiveren…. In de spannende slotfase krijgen Heerenveen en Dalfsen nog kansen. in de 87e minuut wordt er door Heerenveen nog een bal van de lijn gehaald na een counter van de ploeg uit Overijssel. Het voordeel van de vele regen vandaag is dat je een lekkere sliding kan maken. Yannick Eerden demonstreert dat in de 88e minuut op de helft van Dalfsen, hij onderschept de bal met de sliding waardoor de bal bij Tim Strandstra terecht komt die in één keer doorspeelt naar Robin de Boer. Wederom is hij belangrijk want zijn diagonale schot krult heerlijk voorbij de keeper. Dit brengt de stand op 1-1. Dit is tevens de eindstand.

Na een plezierige 3e helft, waarbij afgesloten wordt met een BBQ in de gezellige kantine van Dalfsen, kan vastgesteld worden dat deze wedstrijd geen winnaar verdiende. Al met al een leerzame wedstrijd voor deze jonge ploeg, volgens coach Gerard van de Kamp.

Opstellingen

SCV Dalfsen:
Mark Knol, Niek van Ringen, Koen Sloot, Stefan Jansen of Lorkeers, Joren Rietman (Frank Schurer 80), Jeroen Kamphuis, Erik Koedijk, Remco Hultink (Sjoerd Klarenbeek 65), Gijs Wiltvank, Daan van der Vegt (Luuk van der Vegt 60),  Fernandas Pruik

VV Heerenveen:
Winand Quartel, Yannick Eerden, Giovanni Aronds, Soeren Grigorian, Jan Hielkema (Marnix Koopmans 46), Sander Koning (Fabian Eendragt 70), Tim Strandstra, Vigo Tabak, Thymo de Vries, Tommy Wang, Leon van der Werff (Robin de Boer 46)

Doelpunt van Robin

Zondag 20 oktober 2019

stad SC Stadspark 1 -VV Heerenveen 1 VV

Sportpark Stadspark
Concourslaan 1 te GRONINGEN

Het programma,inclusief planning velden en scheidsrechters:
Zaterdag 12 oktober 2019