woensdag, 11 december 2019 12:01

Première documentaire Een prachtige daad in Heerenveen

Geschreven door

Aanstaande vrijdag vindt een bijzondere avond plaats in het Abe Lenstra Stadion. Deze avond organiseert VV Heerenveen in samenwerking met Univé de première van de documentaire “Een prachtige daad” welke eerder gepresenteerd werd bij Ajax in de Johan Cruijff Arena.

In opdracht van Ajax Erfgoed hebben filmmakers Vanessa de Gaay Fortman en Pim van Bezooijen dit historische verhaal over de 75 jaar geleden ontstane verbinding tussen de Amsterdamse voetbalclubs en VV Heerenveen gereconstrueerd.De documentaire gaat over de reis en het verblijf van jeugdspelers van Ajax, DWS, De Volewijckers en Blauw Wit bij gezinnen van VV Heerenveen tijdens de Hongerwinter en de afloop van de oorlog. Een passend verhaal in de herdenking van 75 jaar vrijheid.

De film vertelt dit bijzondere verhaal aan de hand van verhalen van oud-spelers en nabestaanden van de pleeggezinnen waar de voetballertjes zijn ondergebracht. Speciaal voor betrokkenen en belangstellenden uit Heerenveen werd deze avond georganiseerd. Univé stelde zijn eigen zaal in het Abe Lenstra stadion beschikbaar en faciliteerde de gehele organisatie. Aansluitend mochten de gasten op uitnodiging van Univé de wedstrijd sc Heerenveen-Willem II bijwonen. Hierbij bedanken wij Univé voor het mogelijk maken van deze bijzondere avond!

De capaciteit voor deze avond is beperkt tot 80 personen en daarom is deze avond vooral gericht op mensen die op een of andere manier direct betrokken waren bij dit bijzondere verhaal zoals de families van de pleeggezinnen. Momenteel wordt onderzocht hoe deze documentaire kan worden getoond aan een breder publiek in Heerenveen en voor alle (oud)-leden van VV Heerenveen die geïnteresseerd zijn in deze film. Wellicht dat dit kan worden gedaan in het voorjaar rond de herdenking en viering van 75 jaar vrijheid. We zullen dit dan breed communiceren en houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.