maandag, 06 januari 2020 12:07

VV Heerenveen JO15-1 naar Franeker

Geschreven door Sytse Flapper
Afgelopen zaterdag heeft een team JO15-1 zich geplaatste voor de finaleronde van het Kerstzaalvoetbaltoernooi in Franeker.

Het veldteam van JO15-1 is voor de zaalwedstrijden verdeeld in twee zaalvoetbalteams. We hebben bij de teamsamenstelling rekening gehouden met reeds geplande afwezigen en voldoende spelers voor de eventuele 2e ronde. Verder hebben we getracht om de teams ongeveer even sterk te maken omdat we beide teams in staat achten om door de eerste ronde te komen.

Op dinsdag 24-12 moet team 1 als eerste aan de bak in de sporthal van Balk. In een poule van vier teams moeten drie wedstrijden van 20 minuten worden gespeeld. Ze worden allemaal gewonnen en daarom is dit team door naar de volgende finaleronde op 28-12 in Heerenveen.

VV Heerenveen JO15-1 - ST SDS/Nijlsand JO15-2 5 - 0
VV Heerenveen JO15-1 - VV Heerenveense Boys JO15-4 10 - 1
Jubbega JO15-3 - VV Heerenveen JO15-1 0 - 5
Het tweede team komt na de kerst in actie op vrijdag 27-12 in Sneek. Hier spelen ze in een op het oog wat zwaardere poule van 5 teams. Er worden vier wedstrijden van 16 minuten gespeeld. Het blijkt op de laatste wedstrijd tegen CVVO aan te komen. Beide teams hebben tot dan toe alles gewonnen. CVVO heeft een beter doelsaldo. Ze hebben het voordeel om achter Heerenveen aan te spelen en hebben goed opgelet. De laatste wedstrijd moet Heerenveen dus winnen en CVVO heeft genoeg aan een gelijkspel. Dat hebben ze goed in de gaten. Ze verdedigen met hand en tand. Dat CVVO deze wedstrijd ook de scheidsrechter moet leveren is bepaald niet in hun nadeel...  De wedstrijd eindigt in 0-0. Maar Heerenveen had met name de derde wedstrijd tegen Balk met ruimere cijfers moeten en kunnen winnen om zichzelf in een betere uitgangspositie te krijgen. Zuur is het wel. Niet verloren, geen doelpunt tegen en niet door naar de volgende ronde.

VV Heerenveen JO15-1 - Workum JO15-4 6 - 0
Read Swart JO15-1 - VV Heerenveen JO15-1 0 - 6
VV Heerenveen JO15-1 - Balk JO15-5 4 - 0
CVVO JO15-1 - VV Heerenveen JO15-1 0 - 0
Zaterdag 28-12 is tweede ronde in de Blauw Wit hal in Heerenveen. Vandaag worden in 2 poules van 5 vier wedstrijden gespeeld van 16 minuten. Aan het einde van de dag worden er kruisfinales gespeeld tussen de nummers 1 en 2 van de poules. Beide winnaars gaan naar de eindronde in Franeker. De tegenstand is sterker dan in de eerste ronde en dat hadden we ook wel verwacht. De eerste drie wedstrijden gaan volgens plan en worden alle drie gewonnen. Gedurende de eerste wedstrijden hebben we al gezien dat Balk een stugge tegenstander is, flink verdedigen en loeren op de counter. Wat we niet hoopten gebeurt toch..., we zijn volop in de aanval maar de goal valt niet. En dan gelden de voetbalwetten. Uit een zeldzame counter scoort Balk wel, de wedstrijd eindigt in 0-0.

VV Heerenveen JO15-1 - Steenwijkerwold JO15-1 4 - 0
VV Heerenveen JO15-1 - Workum JO15-1 5 - 1
VV Heerenveense Boys JO15-3 - VV Heerenveen JO15-1 1 - 4
VV Balk JO15-1 - VV Heerenveen JO15-1 1 - 0
In plaats van 1e in de poule eindigen we nu als tweede. En wie komen we tegen.... natuurlijk CVVO. Het zal ons niet gebeuren dat we weer worden uitgeschakeld door hen. Het is een spannende wedstrijd onder leiding van een "echte" scheidsrechter. Heerenveen heeft de overhand, maar zoals bekend kan CVVO wel verdedigen. De kansen zijn in het voordeel van Heerenveen, maar ook onze keeper moet meerdere keren handelend optreden. Maar dan toch, met nog 1 minuut en 18 seconden op de klok scoren we. Spannen blijft het nog even. Met nog drie seconden op de klok (die stil wordt gezet...) wordt gefloten voor een overtreding van Heerenveen. De bal ligt op de 6 meter lijn. De laatste kans voor CVVO. Het schot, de redding, het eindsignaal, wat een ontlading!!!

CVVO JO15-1 - VV Heerenveen JO15-1 0 - 1

Heerenveen JO15-1 door naar de eindronde in Franeker. In de andere kruisfinale spelen Balk JO15-1 en SC Bolsward JO15-1. De wedstrijd eindigt in 1-1 waarna drie strafschoppen per team moeten beslissen wie er doorgaat. Bolsward mist de eerste, Balk de derde. De vierde wordt gemist door Balk, waarna de keeper van Bolsward wel scoort. Bolsward dus door met Heerenveen.

Ook de VV Heerenveen meidenteams MO15-1 en MO17-1 hebben de finaleronde gehaald. Dus komt allen om de teams aan te moedigen.

Zondag 1 maart 2020

VV VV Heerenveen 1 - SC Stadspark 1 stadspark