maandag, 13 januari 2020 19:21

Bij het overlijden van Wim-Gert Hengst

Geschreven door Bestuur

Afgelopen week werden wij opgeschrikt door het verdrietige bericht dat Wim-Gert Hengst was overleden. Wim was enkele jaren leider bij VV Heerenveen, van de teams waar zijn zoon Stijn voetbalde. Dit seizoen was Wim samen met Yska de Kroon enthousiast leider van VV Heerenveen JO13-1.

Begin vorig jaar werd bij Wim een ongeneeslijke ziekte geconstateerd maar zo strijdbaar als Wim was wilde hij daar niet aan toegeven. Wim deed aan veel sporten, oa aan tennis, hij zei ook over zijn ziekte; “Het is alsof ik speel tegen Roger Federer, ik sta twee sets achter, in de derde set staat het 40-0 voor Federer, dat betekent dat ik deze wedstrijd nog kan winnen.”

Wim was een ‘sportmens’, was veel op de tennisbaan te vinden en in de winter ging Wim vaak skiën. Toen Stijn ging voetballen heeft Wim vast en zeker stiekem gejuicht want hij was altijd bij Stijn langs de lijn te vinden.

Voor een vereniging was Wim een perfecte vader, was er altijd voor zijn zoon en vond het leuk om iets voor de vereniging te doen. “Roepen hoe het beter moet op de vereniging heb je niets aan, help gewoon mee de vereniging te verbeteren.” Dat deed Wim ook, hij is sinds Stijn bij VV Heerenveen voetbalt ook leider geweest.

Dat Wim een graag gezien persoon was, werd wel duidelijk op het afscheid in de Haskerpoort. De Haskerpoort was bijna te klein, er moesten stoelen bijgezet worden. De broer van Maartje las de laatste brief voor van Wim, een brief aan iedereen die aanwezig zou zijn.

We kregen een gedetailleerd beeld voorgeschoteld over het leven van Wim. Diverse personen werden door Wim genoemd die ook naar voren werden gevraagd om hun verhaal te doen. Na het afscheid moest er van Wim ook een pilsje en een wijntje gedronken worden, want zo was je ook, het leven waar je van hield. Wat een prachtige verhalen; “Wim als je dit had geweten dat je zo werd gewaardeerd.”

Prachtig was ook, echt top, dat het hele team van VV Heerenveen JO13-1 (in sportkleding) + ouders aanwezig waren. Wim, daar mag je trots op zijn dat je zo geliefd was.

Maartje, de kinderen, Stijn, Mees en Jip, ouders en andere familieleden van Wim, heel veel sterkte gewenst namens bestuur, leden en vrijwilligers van VV Heerenveen.