dinsdag, 28 januari 2020 12:17

Verslag VV Heerenveen 1 - Noordster 1, zondag 26 januari jongstleden

Geschreven door de verslaggevers

vv Heerenveen heeft gisteren de competitie hervat. Positief om te vermelden is dat dit met steeds meer herstelde basisspelers is. De ziekenboeg loopt langzaam leeg. Beide ploegen spelen volgens de trainers voor het resultaat. Noordster (11e) om zich zo snel mogelijk te handhaven, vv Heerenveen (7e) uiteraard om aan te sluiten bij de strijd om de bovenste plekken in de 1e Klasse F.

De wedstrijd begint rommelig. Beide ploegen hebben moeite om de bal in de ploeg te houden waardoor als gevolg van dit balverlies de kansen op de openingstreffer op zich laat wachten. Toch is het in de 8e minuut Bram Voskuilen die over de linkerflank het 16 meter gebied in gaat. Hij passeert de keeper, maar die weet Voskuilen met een gestrekt been te stoppen. De scheidsrechter twijfelt geen seconde en legt de bal op de stip. Thymo de Vries weet wel raad met dit buitenkansje en de 1-0 is een feit. 

Lange tijd is er goede wil en inzet, maar het eerder genoemde balverlies zorgt niet voor uitgespeelde kansen. vv Heerenveen verzuimd met de kansen die er zijn, de score te vergroten en Noordster komt af en toe voor de goal van Quartel, maar de keeper en de lat brengen redding voor Noordster.

De stand bij rust is een 1-0 voorsprong voor vv Heerenveen. 

In de 2e helft is de bedoeling van de gasten uit Oude Pekela direct duidelijk, met wat tactische omzettingen gaan zijn op zoek naar de aansluitingstreffer. Dit levert al snel kansen op. Een bal splijt door de Feanse verdediging waardoor aanvaller Kees Dus vrij voor de keeper komt. Hij speelt de bal echter iets te ver voor zich uit waardoor keeper Quartel zich voor de bal kan werpen. Hij blesseert zich daarbij, maar kan na een korte behandeling verder. Vlak daarna was er weer een kans voor een spits van Noordster, deze gaat net naast. Ook vv Heerenveen krijgt via mooie uitgespeelde aanvallen de kans om de score te verdubbelen. 

De spitsen van de thuisploeg verzuimen om te scoren waardoor de wedstijdspanning voelbaar blijft. 

Inmiddels zijn er meerdere wissels geweest bij beide ploegen inclusief een rode kaart voor Erjon Hoti waardoor het 11 tegen 10 geworden is. Vlak na dit moment is het de Heerenveense invaller Bram Duiker die na goed doorgaan de bevrijdende 2-0 weet binnen te tikken. Na een diepe bal vanuit de achterhoede van vv Heerenveen, komt hij alleen voor de keeper. Deze keert in eerste instantie nog de inzet, maar in de rebound omspeelt Bram alsnog de keeper en een verdediger en rond daarna koeltjes af.  

De ploeg van trainer Gerard van de Kamp viert deze goal als de overwinningsgoal, waarna de spanning uit de wedstrijd weg vloeit. 

Een effectief begin van de 2e competitiehelft, De eerste 3 punten in 2020 zijn binnen. 

Trainer Gerard van de Kamp: “Vandaag gevoetbald zoals we wilden met een goede start van de 2e seizoenshelft als resultaat: 2-0 winst”. 

Opstellingen 

VV Heerenveen:

Winand Quartel, Tim Strandstra (Bram Duiker 72') Vigo Tabak, Soeren Grigoryan, Sander Koning, Jan Hielkema, Jasper Brouwer, GIovanni Aronds (Jelmer Biersma 68'), Tommy Wang (Marnix Koopmans 67'), Thymo de Vries, Bram Voskuilen

(Allard Iedema, Tristan van der Valk)

Noordster:

Damy Sinot, Wesley Lap, Marcel Paans, Kevin Veld (Rik Lange 35'), Ryan Erents (Erjon Hoti 53'), Michael Lap, Kees Dun, Irfan Jukovic, Rik Wubs (Milan de Vroome 65') Tim Wiekens, Aaron Meijerhof(Patrick Huiting)