dinsdag, 04 februari 2020 07:44

Wedstrijdverslag VV Gomos 1 - VV Heerenveen 1

Geschreven door Marco Eerden

Op een regenachtige zondagmiddag en met een zeer zwaar en nat veld waar men van kon denken: “had deze wedstrijd wel door moeten gaan?” stond de wedstrijd gepland tussen vv Gomos uit Norg en vv Heerenveen 1.

De eerste minuten van de 1e helft kenmerkten zich door een vv Heerenveen dat veel in balbezit was en vooral op de helft van vv Gomos zocht naar een opening in de hechte verdediging. Vv Gomos probeerde door ver terug te zakken op eigen helft rustig af te wachten en toe te slaan in de omschakeling. Dit was eigenlijk het beeld van de eerste 20 minuten.

De 1e goal van de thuisploeg ontstaat na een uitbraak van de snelle rechtsbuiten van vv Gomos, die Bram Voskuilen dwingt om in te grijpen.

Een vrije trap op de achterlijn op de rand van de zestien was het gevolg. Aanvoerder Guido Koolen schiet de vrije trap met een bananencurve in de verre bovenhoek. De gelijkmaker valt niet lang daarna. Uit wederom een vrije trap is het op aangeven van vv Heerenveen aanvaller Vigo Tabak, verdediger Voskuilen die de bal heel bekeken over de keeper kopt. In de 40e minuut is er voor vv Heerenveen kans op 1-2 maar in 2e instantie gaat de bal na een scrimmage voor de goal nèt voor het doel langs. In de 43e minuut is er opnieuw een vrije trap voor de ploeg uit Norg. Keeper Winand Quartel keert echter de inzet en we gaan rusten met een 1-1 stand.

Na de thee hebben beide ploegen zich opgeladen voor een stevige 2e helft. Het veld is er niet beter op geworden en dat wordt geïllustreerd door de nodige glijpartijen. In de 47e minuut schiet Vigo Tabak een vrije trap over de verdediging van vv Gomos waarna Bram Voskuilen dit keer in vogelvrije positie binnen kan tikken: 1-2.

Vlak daarna is het, na goed doorgaan door Thymo de Vries op een diepe bal achter de verdediging van vv Gomos, bijna opnieuw raak. Helaas kan spits Leon vd Werff er net niet bij. In de 58e minuut is er een vrije trap voor vv Heerenveen. De mannen maken zich op voor weer een kans op scoren. De bal wordt echter uitverdedigd door vv Gomos waarna een counter volgt. Deze wordt ternauwernood gered door de inglijdende Voskuilen. Het spel golft op dat moment heen en weer. Nog geen minuut later een kans voor vv Heerenveen, maar Thymo de Vries schiet de bal over. In de 61e minuut maakt vv Gomos gelijk 2-2. De wedstrijd wordt grimmiger en de scheidrechter heeft z’n handen vol aan deze wedstrijd. Kaarten worden getrokken wat zelfs leidt tot het wegsturen van een speler aan Heerenveense kant met zijn 2e keer geel. Vv Gomos dringt aan en gaat vol voor de winst. In de 86e minuut opnieuw een hachelijk moment in de 16 voor het Feanse doel. Een schwalbe waar Arjen Robben jaloers op zou zijn levert in de 86e minuut een pingel voor vv Gomos op. Deze wordt beheerst binnen geschoten door Guido Koolen. Het is inmiddels 3-2. In de 89e minuut krijgt vv Gomos de kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Na balverlies aan Heerenveense kant komt de bal terecht bij Jannes Siegers en hij scoort de 4-2. Dit is tevens de eindstand op het scorebord.

Trainer Gerard van de Kamp is na afloop van deze beproeving voor de mannen uit Heerenveen helder:  “Vandaag van onszelf verloren door ons druk te maken over de omstandigheden i.p.v. ons te focussen op het eigen spel. Onnodig, wel leerzaam."

Opstellingen:

vv Gomos

Maurice van de Velde, Richard Meursing, Friso Tonckens, Jeffrey Krul, Thomas Verra (Jan Harm Siegers 68'), Jordi van Esch, Edwin Rozenveld (Jannes Siegers 70'), Ricardo Smit, Robert Elsinga, Guido Koolen, Sven Pilon

(Ivo Drenth, H van Riesen)

vv Heerenveen

Winand Quartel, Tim Strandstra (Leon van der Werff 46'), Vigo Tabak (Bram Duijker 73'), Soeren Grigoryan, Sander Koning, Jan Hielkema, Jasper Brouwer, GIovanni Aronds , Tommy Wang, Thymo de Vries, Bram Voskuilen

(Marnix Koopmans, Mustafa Ibis, Pepijn Otter)

Zondag 1 maart 2020

VV VV Heerenveen 1 - SC Stadspark 1 stadspark