zaterdag, 21 maart 2020 11:53

Doel KNVB: competities van amateurs uitspelen

Geschreven door bestuur

De KNVB streeft naar het uitspelen van de amateurcompetities, zo heeft de voetbalbond in een brief laten weten aan de clubs.

Vanwege het coronavirus rolt de bal zeker tot en met 6 april niet in het amateurvoetbal. ‘Indien kort na 6 april (een deel van) de competities hervat kunnen worden, zal in elk geval in het paasweekeinde (11-13 april) geen dubbel programma ingepland worden’, zo staat in de KNVB-brief.

Wel zullen er doordeweekse speelrondes komen. ‘Het streven is om de competities in de A-categorie helemaal uit te laten spelen. Voor de afloop van de competities in de B-categorie wachten we vooralsnog de verdere ontwikkelingen af’, aldus de bond.

De KNVB heeft als uitgangspunt dat de competitie op 30 juni eindigt, maar heeft op dit moment nog geen datum bepaald waarop uiterlijk wordt besloten of de huidige competitie (in zijn geheel) kan worden afgerond. ‘De ontwikkelingen volgen elkaar dermate snel op dat we hierbij handelen naar de informatie die op dat moment voorhanden is’.

De uiterste overschrijfdatum zal in het amateurvoetbal worden aangepast. ‘Wanneer de crisis lang aanhoudt, bestaat de mogelijkheid dat de datum van 15 juni wordt verschoven’.