donderdag, 02 april 2020 08:40

Nieuwsbrief voor leden ivm corona

Geschreven door

Hallo leden van VV Heerenveen,

Het Corona virus heeft de wereld in haar greep. Een groot deel van het normale leven ligt stil, waaronder de belangrijkste bijzaak in het leven, het voetbal. Erg vervelend, maar zeer begrijpelijk. Er is ons nog niet ter ore gekomen dat er leden van onze club besmet zijn geraakt met het virus. Wij hopen dat dit zo blijft. Laten we hopen dat deze drastische maatregelen, die zijn genomen door onze regering, het gewenste resultaat hebben zodat we na de zomer weer lekker kunnen gaan voetballen.
Omdat we allemaal zaten te wachten op duidelijkheid, heeft het kabinet afgelopen dinsdag 31 maart de reeds aangekondigde maatregelingen verlengt t/m 28 april 2020. Zo lang mag er niet meer worden gevoetbald.
Aansluitend is de KNVB dezelfde avond nog gekomen met het bericht dat alle amateur competities worden gestopt. Er komen geen eindstanden, geen kampioenen, geen promovendi en degradanten. Ook bekerkampioenschappen worden niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen.

Grote schoonmaak en onderhoud

Voor VV Heerenveen heeft dit uiteraard de nodige consequenties. We proberen van de nood een deugd te maken. We kunnen zaken die zijn blijven liggen nu gaan oppakken. Zo is de grote schoonmaak van de kleedkamers al achter de rug, is het tegelwerk van de douches hersteld en zijn we gestart met het schilderwerk.

Indelingen voor seizoen 2020-2021

Elk jaar zijn de indelingen van de teams een grote en moeilijke klus. Dit jaar is het nog moeilijker omdat we bijna een half jaar niet hebben gespeeld. De keuzes zullen dus moeten worden gemaakt op basis van de beoordelingen van de eerste helft van het seizoen. Uiteraard worden hiervoor de regels van het beleidsplan gehanteerd, maar wij gaan met een grote groep mensen; trainers, leiders, technische commissie, scouts en een hands-on betrokken bestuur aan de slag. Wij gaan ons best doen om op voorhand zoveel mogelijk discussies proberen te voorkomen.

Contributie 2019-2020 en vrijwilligersbijdrage

Alle sportbonden in Nederland hebben aangegeven dat de leden gewoon hun contributie verschuldigd zijn aan de vereniging. Anders dan bij een sportschool waar je abonnementsgeld betaald, is contributie een bijdrage aan jouw vereniging, waar we alles met elkaar moeten organiseren; je bent geen klant, maar lid en dus een onderdeel van. Onze vereniging heeft de contributie nodig om alle kosten die gewoon doorlopen, te kunnen blijven betalen zodat er we straks na de crisis weer gewoon kunnen gaan voetballen. Nee niet gewoon, maar dankzij de vele vrijwilligers die dit voor iedereen mogelijk maken! Dus betaal tijdig de contributie.
Daarnaast hebben we besloten om dit jaar geen vrijwilligersbijdragen te gaan innen indien er niet aan de 5 uur vrijwilligerswerk is voldaan. Wel registreren we dit en verzoeken deze mensen om straks in de eerste seizoenshelft zichzelf aan te melden voor vrijwilligerswerk.

Toernooien

Omdat het ook nog erg twijfelachtig is of het leven vanaf 28 april weer gewoon verder zal gaan, hebben wij als bestuur besloten om onze jongens- (13 juni) en meisjestoernooi (14 juni) alsook het Derde Helft toernooi voor senioren (6 juni) af te gelasten. Het is ook maar de vraag of andere verenigingen hun toernooien voor de zomer wel zullen laten doorgaan.

Sportpark Skoatterwâld blijft gesloten

Een van de consequenties van de maatregelen van onze regering is dat alle sportparken gesloten moeten zijn en dat er niet mag worden gevoetbald. De gemeente moet bij overtreding verbaliserend optreden. In het begin van de crisis moesten wij helaas regelmatig groepen jongeren van het complex sturen, dat was de laatste anderhalve week niet meer nodig. Gelukkig is iedereen zich bewust van de risico’s en houden we ons goed aan de opgelegde beperkingen.

Door de Corona crisis worden we allemaal bewust van wat we allemaal moeten missen, en hoe gewoon we heel veel zaken vonden. Zomaar overal naar toe gaan, lekker spelen en voetballen met je vriendjes, een dagje weg, naar een feestje, een zaterdag op Skoatterwâld met een dertigtal wedstrijden, het lijkt zo gewoon, maar het blijkt het nu niet te zijn……
Wij als bestuur zijn met de voorbereidingen gestart voor het nieuwe seizoen; we willen tijdig de indelingen klaar hebben, de leiders erbij gezocht hebben, en zorgen dat elk team een goede trainer krijgt. We gaan dit zorgvuldig doen om zo een vliegende start te kunnen maken bij de start van het nieuwe competities.
Tot slot hopen wij dat een ieder van jullie, jullie gezinnen en familieleden, ongeschonden uit de crisis zal komen, zodat we straks met elkaar en vol trots, de eer van onze club, VV Heerenveen, hoog kunnen houden. Want met elkaar maken we de club!

Namens het bestuur van VV Heerenveen

Bernier Hoekstra
Voorzitter

SKW gesloten
 Zie berichtje, klik hier

Trainingsschema seizoen 2020-2021 (versie 27-07-2020)

Trainingsschema 2020 2021 (27 07 2020)(afbeelding)

Klik hier pdftrainingsschema dd 27-07-2020

Houd de website goed in de gaten, door diverse redenen kan het trainingsschema aangepast worden.