zaterdag, 18 april 2020 12:08

VV Heerenveen stelt Niklas Tarvajärvi aan als nieuwe hoofdtrainer

Geschreven door bestuur
Bernier Hoekstra (bestuur, voorzitter) en Niklas Tarvajärvi Bernier Hoekstra (bestuur, voorzitter) en Niklas Tarvajärvi

Nu het seizoen 2019-2020 definitief ten einde is, is men bij VV Heerenveen druk bezig met de voorbereiding van het nieuwe seizoen.

Het vlaggenschip zondag 1 verraste dit jaar vriend en vijand door met een super jonge selectie. (gemiddelde leeftijd in de laatste competitie wedstrijd was 19,3 jaar ) verzorgd aanvallend en energiek voetbal op de mat te leggen. In het begin van het seizoen kwamen de jongens super gretig uit de startblokken en werd de 1e periode achter  Sneek Wit Zwart afgesloten. De tweede periode werden er wat punten gemorst en mede doordat alles een beetje in elkaar schoof en er tussen de nummers 3 en 9 maar 6 punten verschil zat stond het voor het eindigen van de competitie op de gedeelde 6e plaats. Zondag 1 maart jl werd er nog met 5-1 van Stadspark gewonnen en een week later werd er gelijk gespeeld  tegen GRC Groningen.

Helaas hield daarna door de intelligente lockdown de competitie op . Architect van het verzorgde en leuke voetbal was Gerard van der Kamp die veel jongens ook in de jeugd heeft getraind. Clubman Gerard van der Kamp heeft besloten komend jaar zijn ontbrekende trainersdiploma te halen waardoor er een vacature ontstond . Ook Jan Schulting verlaat de club naar 1e klasser Pelikaan-S en assistent trainer Theo Timmermans zal als keeperstrainer zijn carrière elders vervolgen

Nadat er medio februari een vacature was uitgezet en meerdere kandidaten waren gesproken viel uiteindelijk de keuze op oud prof Niklas Tarvajärvi. De oud spits die 30 wedstrijden voor SC Heerenveen speelde heeft afgelopen jaar het een na hoogste trainersdiploma behaald. Waar hij eerder een aantal jeugdteams trainde o.a. bij Sc Joure en Sc Heerenveen wordt dit zijn eerste klus als hoofdtrainer.

Niklas  is erg verguld met zijn nieuwe job en kijkt uit om met deze gretige selectie na de corona crisis in het nieuwe seizoen te starten. Ook de selectie kijkt uit naar de samenwerking.  Wel is hij nog op zoek naar een paar nieuwe spelers nu er door werk en studie een paar spelers afscheid nemen.

Er zijn nog  een paar plekken in te vullen in de talentvolle selectie waar ook dit jaar weer een paar jongens uit de eigen jeugdopleiding doorstromen. VV Heerenveen staat al jaren bekend om zijn goede jeugdopleiding en heeft alle 1e teams op divisie niveau voetballen waardoor er altijd door clubs met een schuin oog wordt gekeken naar de standaardteams. Echter ook voor jongens die nu afvallen bij BVO’s is VV Heerenveen een waardig alternatief.

Bernier Hoekstra en Niklas TarvajarviVoorzitter Bernier Hoekstra en de nieuwe trainer Niklas Tarvajarvi

Bernier Hoekstra en Niklas Tarvajarvi trainer vv heerenveenNiklas Tarvajärvi Bernier Hoekstra Soeren GrigorianVlnr: Niklas Tarvajärvi , Bernier Hoekstra (bestuur, voorzitter), Soeren Grigorian (aanvoerde VV Heerenveen 1r)

Soeren Grigorian Bernier Hoekstra en Niklas TarvajarviVlnr: Soeren Grigorian (aanvoerder) Bernier Hoekstra (bestuur, voorzitter) en Niklas Tarvajärvi. Niklas spreekt de spelersgroep digitaal toe.