dinsdag, 21 januari 2014 07:05

VV Heerenveen verrast bij koploper SVBO 0-2 (0-0)

Geschreven door Bram van Kruistum, Foto Kees Draaisma

De vv Heerenveen heeft, na een enerverende partij voetbal, een uitstekende start gemaakt van de tweede seizoenhelft. Na twee zeer matige oefenwedstrijden afgelopen week werd met een tomeloze inzet en vechtend voor elke meter een sensationele overwinning behaald. Trainer Dick Schuurman moest het stellen zonder de basisspelers Niels Talsma en Jacco Kuiper. Sadik Ibis stond daardoor naast aanvoerder Martin de With in het centrum van de verdediging en Rik de Vries op het middenveld. De plaats van rechtsback Jacco Kuiper werd ingenomen door de naar de selectie overgehevelde A –junior Hille van Goinga, voor het eerst spelend vanaf het begin in de basis.

De eerste de beste aanval van Heerenveen zorgde al direct voor groot gevaar voor het doel van SVBO. Na een korte solo van Stefan Bollen kwam de bal voor de voeten van Tobias Draaisma zich niet bedacht. De kansloze doelman Lennon Ebeltjes zag gelukkig een verdediger een been uitsteken en de bal keren. Aan de andere kant moest Sadik Ibis zijn doelman Marcel Kwast een keer bijstaan na een foutje in de defensie. Al met al deden de teams in het eerste kwartier weinig voor elkaar onder. Het spel golfde op en neer waarbij de verdedigingen zich goed staande konden houden. In de 17de minuut kwam Heerenveen goed weg na een foutje van Paul de Jong. Kwast kon de bal nog net voor een inlopen aanvaller van SVBO wegtrappen. Twee minuten later kopte De With uit een corner rakelings over het doel van SVBO. Toch is de grootste mogelijkheid in de eerste helft voor SVBO in de 22ste minuut. Hille van Goinga wordt door aanvoerder Toin Loves met een mooie actie uitgespeeld, zet scherp voor, en de à la Bep Bakhuys kopt Erwin Sikkes vanaf vier meter de bal binnen. Echter met een fantastische reflex weet Kwast de bal van de lijn te halen. Zo blijven zich over en weer kleine mogelijkheden voordoen maar de verdedigingen geven niet veel weg. De verhoudingen op het veld wijzigden zich echter rond de 35ste en 37ste minuut. De goed spelende centrale verdediger René Wolbers kreeg van scheidsrechter Postma na een overtreding de gele kaart te zien. Twee minuten later krijgt hij na een lichte overtreding op de solerende Bollen zijn tweede kaart. Een zware straf die een forse streep door de plannen van SVBO haalt. Tot aan de rust heeft de uitsluiting voor hen geen gevolgen.

De Feansters geven na de pauze blijk een en ander geleerd te hebben hoe men met een overtal situatie dient om te gaan. Eerder dit seizoen tegen Bergum en TVC wist men dit voordeel niet uit te buiten. Vandaag echter houdt men het hoofd koel en gaat het team met overleg te werk. In de 49ste minuut staat de defensie niet goed bij een aanval over links van Heerenveen. Back Soeren Grigoryan rukt op en bereikt in het centrum Rik de Vries die de bal panklaar legt voor Stefan Bollen. Met een harde diagonale schuiver passeert hij Lennon Ebeltjes, 0-1. SVBO is uit het loot geslagen en reageert fel. Het duel kreeg daardoor een grimmiger karakter. Maar nadat over en weer een gele kaart door Postma was uitgedeeld kalmeerden de gemoederen weer. Ondanks het voordeel van de overtalsituatie moet de defensie van de Feansters alert blijven op de tegenstoten van SVBO. Een paar schoten belanden naast het doel van Kwast en een kopbal gaat maar net over het doel. In de 63ste minuut wordt de aangeslagen Bollen vervangen door A –junior Jordi Kouwenhoven die zijn debuut mag maken van Dick Schuurman. Kort daarna komt bij SVBO Davy Wessels in het veld voor Jonny Koops. De verhoudingen op het veld veranderden daar echter niet door. Heerenveen controleerde de wedstrijd en in de 83ste minuut viel dan ook het doek voor de thuisclub. Paul de Jong kan een voorzet van Peter de Vries doeltreffend afronden, 0-2. In de laatste minuut was er nog een dot van een kans voor Kouwenberg. De jongeling heeft de pech dat een “graspolletje” in de weg ligt en zijn schot ziet hij daardoor over het doel verdwijnen. Kort daarna fluit Postma voor einde wedstrijd en gaan de Feansters opgetogen naar de kleedkamer.

Voor de technische staf en het team is het nu zaak deze opsteker een goed vervolg te geven. Aanstaande zondag staat op Skoatterwâld de wedstrijd tegen Steenwijk op het programma. De aftrap is om 14.00 uur.

SKW gesloten
 Zie berichtje, klik hier

Trainingsschema seizoen 2020-2021 (versie 27-07-2020)

Trainingsschema 2020 2021 (27 07 2020)(afbeelding)

Klik hier pdftrainingsschema dd 27-07-2020

Houd de website goed in de gaten, door diverse redenen kan het trainingsschema aangepast worden.