woensdag, 06 mei 2020 08:27

Guido Pen nieuwe trainer zaterdagteam VV Heerenveen 1

Geschreven door het bestuur

Het prestatie-elftal van VV Heerenveen dat 's zaterdags zijn wedstrijden speelt, staat komend seizoen onder leiding van Guido Pen (links op de foto). Voor de 60-jarige trainer uit Heerenveen betekent dat een terugkeer op het oude nest. Met Guido Pen, die tekent voor de duur van één seizoen, wil VV Heerenveen de sportieve weg omhoog inslaan.

Guido Pen heeft in de voetballerij een uitgebreide staat van dienst. Voordat hij in 1991 aan zijn trainerscarrière begint, komt de geboren Amsterdammer als speler uit voor achtereenvolgens Ajax, ADO Den Haag, SC Cambuur en FC Zwolle. Nadat hij zijn actieve loopbaan beëindigt, gaat hij eerst als jeugdcoach (bij onder meer PEC Zwolle en Cambuur Leeuwarden) en later als seniorentrainer aan de slag.

Guido Pen stond in het verleden onder meer bij Olyphia, Sneek Wit Zwart, FVC, Nieuweschoot, VV Heerenveen (zondagteam), Langweer, Delfstrahuizen en Trinitas als eindverantwoordelijke voor de groep. Na zes jaar keert hij nu terug bij VV Heerenveen. Op Sportpark Skoatterwâld is Guido Pen de opvolger van Nico van Gelden (rechts op de foto), die in een andere rol betrokken blijft bij het elftal.