vrijdag, 29 mei 2020 15:20

Nieuwe versoepelingen voor het voetbal

Geschreven door Bestuur
Premier Rutte heeft bekendgemaakt dat sportkantines al op 1 juli open mogen Premier Rutte heeft bekendgemaakt dat sportkantines al op 1 juli open mogen

Sinds de coronamaatregelen half maart onze velden (en zalen) leeg achterlieten, komt het voetbal momenteel stapje voor stapje weer terug.

Het begon op 29 april voorzichtig met het jeugdvoetbal.
Kinderen t/m 12 jaar mochten zonder 1,5 meter afstand van elkaar weer voetballen en jeugd van 13 t/m 18 jaar mocht dit met 1,5 meter afstand.

Een kleine twee weken later ging de bal ook weer rollen voor de volwassenen, weliswaar ook met onderling 1,5 meter afstand.
Bovendien moeten op de accommodaties de coronaprotocollen strikt worden aangehouden om de kans op besmetting met het coronavirus minimaal te houden.

Deze week zijn er nieuwe versoepelingen van de maatregelen bekend geworden:

• Vanaf 1 juni mag ook de jeugd van 13 t/m 18 jaar weer zonder 1,5 meter afstand voetballen en trainen (net als eerder al de kinderen t/m 12 jaar).
  • De herstart van binnensporten waaronder zaalvoetbal is vervroegd van 1 september naar 1 juli (nog geen officiële wedstrijden).
  • Premier Rutte bekendgemaakt dat sportkantines al op 1 juli open mogen. Eerder was vastgesteld dat dit pas op 1 september mogelijk zou zijn.

Voor al deze punten geldt wel een voorbehoud: als er weer een grote piek komt in het aantal coronapatiënten, dan kunnen deze maatregelen worden teruggedraaid.

De KNVB zal de clubs zo snel mogelijk informeren over de consequenties van de nieuwe versoepelingen.

Bron: KNVB, klik hier

SKW gesloten
 Zie berichtje, klik hier

Trainingsschema seizoen 2020-2021 (versie 27-07-2020)

Trainingsschema 2020 2021 (27 07 2020)(afbeelding)

Klik hier pdftrainingsschema dd 27-07-2020

Houd de website goed in de gaten, door diverse redenen kan het trainingsschema aangepast worden.