zondag, 13 september 2020 23:32

VV Heerenveen zat. 1 bekert door na gelijkspel tegen NOK 2-2

Geschreven door Bram van Kruistum
VV Heerenveen 1 (zaterdag) in wedstrijdbespreking VV Heerenveen 1 (zaterdag) in wedstrijdbespreking

Door: Bram van Kruistum

Het team van trainer Guido Pen heeft na een lastige wedstrijd de knock –out fase bereikt van de bekercompetitie. De Feansters speelden niet hun beste wedstrijd, maar dat lag ook aan de tegenstander, die na een snel opgelopen achterstand, niet van zins was zich van de mat te laten vegen.

De 1-0 viel trouwens al binnen vijf minuten. Na een goede dieptepass, ging Luuk Jansen met de bal aan de haal, speelde twee verdedigers uit en liet keeper  Johan Bergsma kansloos. Nou da’s mooi, dachten de toeschouwers, dat wordt een ruime overwinning.
Niet dus, want vooral Menno Hage, Jelmer Dijkstra en Maxime Liouville namen NOK bij de hand. Heerenveen schoot wel enkele keren richting het doel, maar de vizieren van de heren stonden niet op scherp.
Dan is er natuurlijk nog de bekenderegel “dat een goal aan de andere kant valt”. En zo geschiedde. Niet goed wegwerken van de bal door de verdediging van de gastheren, stelde spits Koen Wesselius in staat met een dropkick keeper Baas van der Wijk kansloos te laten voor de 1-1 in de 33ste minuut.
Veel gebeurde er niet meer tot aan de pauze.

RUST

Na de rust probeerde Heerenveen orde op zaken te stellen, maar nadat in de 8ste minuut drie pogingen binnen evenveel seconden geen treffer opleverden, deed NOK het drie minuten later beter. De snelle en behendige Liouville liet de verdediging van Heerenveen de hielen zien en passeerde Van der Wijk voor de tweede keer. Het was eigenlijk een beloning voor hun onverzettelijkheid tegen een Heerenveen dat onder hun niveau speelde.

Rond de 20ste minuut ging trainer Guido Pen dan ook stevig wisselen en kwamen er kort na elkaar vier wissels in het veld.  De Feansters voerden het tempo op en de verdediging van de gasten kreeg het zwaar. De neven Kevin en Remco Regts lieten in de 20ste en 25ste de paal trillen achter Bergsma, maar na een half uur was het wel raak.
Een goede actie van invaller Rik de Jong resulteerde in een scherpe voorzet van hem, die door Remco Regts werd binnengeschoven voor de 2-2.
Ondanks dat beide teams nog een mogelijkheid kregen was daarmee het eindresultaat bereikt.

Na een goede serie oefenwedstrijden en het verder doorgaan in de KNVB beker, staat nu de competitie voor de deur.

Aanstaande zaterdag 19 september om 17.00 uur ontvangt Heerenveen tegenstander De Sweach uit Beetsterzwaag.

Programma SKW zaterdag 19 sep 2020
laatste update: 16 sept 2020 19:52)

(laatste update: 16 sept 2020 19:52)

Trainingsschema seizoen 2020-2021 (versie 11-09-2020)

Klik hier Trainginsschema 2020-2021 (versie 13-09-2020).pdf pdf

Houd de website goed in de gaten, door diverse redenen kan het trainingsschema aangepast worden.

trainingsschema 11 september 2020