maandag, 05 oktober 2020 07:01

VV Heerenveen zat1 probleemloos langs Arum 6-1 (3-1)

Geschreven door Bram van Kruistum
VV Heerenveen 1 (zaterdag), foto door Aniek Woudstra VV Heerenveen 1 (zaterdag), foto door Aniek Woudstra

Heerenveen zat1 probleemloos langs Arum 6-1 (3-1)

Door: Bram van Kruistum.

 

Het vlaggenschip van de zaterdagafdeling van de vv Heerenveen trof, op het eerste reserveveld van sportpark Skoatterwâld, in Arum een pittige tegenstander die uiteindelijk probleemloos werd opgerold. De condities? Veld prima, het weer belabberd en de entourage zonder publiek sfeerloos. Daar zullen wij de komende weken aan moeten wennen, herfst en corona.

De wedstrijd begon voor de Feansters voortvarend. Vanaf de aftrap baanden de middenvelders en aanvallers zich een weg door de defensie van Arum met Kevin Regts als eindstation, die doelman Jesse Jaasma kansloos liet vissen. 1-0 binnen dertig seconden! Daar moest Arum even van bijkomen, maar alras bleek dat men niet van zins was zich van de mat te laten spelen.
Met veel, doch faire inzet, probeerde men zich in de wedstrijd te spelen. Onder aanvoering van Jorrit-Sjoerd Tolsma en Kevin en Tim Jaarsma ging men met snelle aanvallen de verdediging van de gastheren onder druk  zetten. En wel zodanig dat in de achtste minuut de gelijkmaker op het denkbeeldige scorebord kwam te staan. Een schot van aanvoerder Tim Jaarsma werd door een verdediger licht van richting veranderd dat, de van een langdurige blessure herstelde Tristan van der Valk, de bal achter zich in het doel zag verdwijnen.
Lang bleef deze stand niet staan. Twee minuten later stond de vv Heerenveen alweer op voorsprong. Met een harde diagonale schuiver. vanaf de rond van het strafschopgebied. schoot Jordy Veenstra raak, 2-1.
Gedurende de eerste helft bleef de thuisclub de overhand houden met vlot combinatiespel. In de negenentwintigste minuut werd de behendige Mauro van Gelden de vrije ruimte ingestuurd en met een verrassend boogschot zette hij de stand op 3-1. Een stand die de verhoudingen op het veld goed weer gaf. Na nog een buitenspeldoelpunt van Heerenveen en het missen van een open kans door Bauke Anema van Arum ging men de kleedkamer opzoeken.

 

2e Helft

Na de rust kwam Remco Hof voor Mauro van Gelden in het team van trainer Guido Pen. In het begin van de tweede helft een zelfde spelbeeld als in de heerste helft. Tot de vijfenvijftigste minuut, waarin Jordy Veenstra van af de zijkant, een vrijetrap mocht nemen. Verdediger Jan Hielkema kopte de met veel effect genomen vrije trap fraai vallend binnen voor de 4-1.
Twee minuten later kreeg Heerenveen een wat makkelijk gegeven penalty, die leidde tot hevige protesten van diverse spelers van Arum. Alle Jent van der Meulen liet zich niet uit zijn concentratie brengen en schoot de 5-1 binnen. Wegens blijvend protesteren kreeg een speler van Arum van scheidsrechter De Jong kort achterelkaar twee keer geel, dus rood.
Dat kwam de sfeer op het veld niet ten goede en kort na elkaar konden nog twee spelers van de bezoekers na overtredingen de kleedkamer opzoeken. Jammer voor het restant van de wedstrijd, die tot aan de penalty een sportief verloop had.
In de zeventigste minuut maakte Kevin Regts nog de 6-1. Frank Smit kwam daarna voor Jordy Veenstra in het veld.  De acht man van Arum werd door de Feansters van een blamerende nederlaag gespaard. Arum verdedigde en de gastheren bleven volharden in het missen van kansen en spelers die teveel voor eigen kans gingen spelen. Het was wel ook goed zo.

 

Doorweekt konden de acteurs de kleedkamer na negentig minuten opzoeken.

Komende zaterdag gaat Heerenveen op bezoek bij Woudsend.
De wedstrijd begint daar om 14.30 uur. (maarja, helaas weer zonder supporters)

SponsorKliks, gratis sponsoren! Sponsor VV Heerenveen en gebruik deze link voor je online aankopen bij bol.com, wehkamp, booking.com, coolblue.nl, enz.enz.enz

alleen pinnen bij vvheerenveen 400

Thuiswedstrijden

Weekprogramma

Programma
  
Programma SKW zaterdag 24 oktober 2020
geen competitie- en bekerwedstrijden ivm Covid-19
(laatste update: ................................)
 
Programma SKW zondag 25 oktober 2020
geen competitie- en bekerwedstrijden ivm Covid-19
(laatste update: ................................))
 

Trainingsschema seizoen 2020-2021 (versie 11-09-2020)

 

Klik hier Trainginsschema 2020-2021 (versie 13-09-2020).pdf pdf

Houd de website goed in de gaten, door diverse redenen kan het trainingsschema aangepast worden.

 trainingsschema 11 september 2020
 
 
Spelregelbewijs KNVB

clubblad download