zondag, 11 oktober 2020 18:05

VV Heerenveen 1 (zat) wint in Woudsend met 3-1

Geschreven door Bram van Kruistum
Luchtfoto van de voetbalvelden VV Woudsend Luchtfoto van de voetbalvelden VV Woudsend

VV Heerenveen 1 (zaterdag) wint in Woudsend met 3-1

Door: Bram van Kruistum.

De grasmat in Woudsend lag er, ondanks de vele regen van de laatste dagen, prima bij. Voor Woudsend is het de vierde en voor Heerenveen de derde competitiewedstrijd in de tweede coronagolf.

Dat de Feansters favoriet zijn was vanaf het begin wel duidelijk. De gastheren trokken op de eigen helft een bastion op en lieten de bezoekers de bal. Iets dat in de komende wedstrijden vaker het geval zal zijn. Moet je de oplossing maar zien te vinden. Wel is het dan noodzakelijk dat je in de opbouw weinig fouten maakt, om ervoor te zorgen dat je geen counter om de oren krijgt.
En laat dat nu in de negende minuut het geval zijn. Op het middenveld wordt de bal verspeeld en binnen no time staat Joeri Sybesma oog in oog met Tristan van der Valk, de keeper van de Feansters. Deze heeft geen kans en Woudsend staat op 1-0.
En dat maakt de opgave voor Heerenveen nog wat lastiger, want de gastheren hebben ook wel eens een handbalverdediging gezien. Het is een kwestie van geduld hebben en gecontroleerd de druk opvoeren tot er fout wordt gemaakt in de verdediging en deze valt kort voor de rust.
Op Remco Hof wordt een overtreding gemaakt en de toegewezen penalty benut Kevin Regts. Enkele minuten later gaat men rusten met een 1-1 stand.

2e helft

Tijdens de rust wisselt trainer Guido Pen zijn beide buitenspelers om meer snelheid in de voorhoede te krijgen. Luuk Janssen, hersteld van een blessure, voor Mauro van Gelden en Jesper Wagenaar voor Remco Regts.
In de zevenenveertigste minuut een fraai schot van Frank Smit dat door doelman Chris Rijpma van Woudsend vakkundig wordt gepareerd. Toch wordt de druk op de verdediging verder opgevoerd en de voorsprong van Heerenveen kan niet uitblijven.
In de drieënzestigste minuut komt er van Luuk Janssen een scherpe voorzet, die door topscorer Kevin Regts wordt binnen gelopen voor de 1-2. De ban lijkt gebroken, maar toch krijgt Woudsend nog een goede mogelijkheid, doch keeper Van der Valk neutraliseert het gevaar.
Kort nadat een speler van Woudsend rood heeft gekregen na een gevaarlijke actie, wordt de wedstrijd beslist. Van der Valk zet back Bart Klapwijk in de hoogste versnelling, die onmiddellijk Kevin Regts aanspeelt, zodanig dat hij vrijstaat voor Rijpma. Deze heeft geen kans en de stand is 1-3.

Vermeldenswaard is nog dat Jasper Brouwer in de tweede helft Frank Smit kwam vervangen.

Eindconclusie:
Het is geen makkelijke wedstrijd voor Heerenveen geweest, maar de kwaliteit dat het team in zich heeft, heeft de doorslag gegeven.

Komende zaterdag gaat Heerenveen, corona en wederdienende, op bezoek bij koploper IJVC in IJlst.

Programma SKW zaterdag 24 oktober 2020
geen competitie- en bekerwedstrijden ivm Covid-19
(laatste update: ................................)

Programma SKW zondag 25 oktober 2020
geen competitie- en bekerwedstrijden ivm Covid-19
(laatste update: ................................))

Trainingsschema seizoen 2020-2021 (versie 11-09-2020)

Klik hier Trainginsschema 2020-2021 (versie 13-09-2020).pdf pdf

Houd de website goed in de gaten, door diverse redenen kan het trainingsschema aangepast worden.

trainingsschema 11 september 2020

Spelregelbewijs KNVB