vrijdag, 16 oktober 2020 17:00

Corona-tijd. Krijg ik contributie terug?

Geschreven door Bestuur
Corona. Krijg ik contributie terug? Corona. Krijg ik contributie terug?

Krijg ik contributie terug?

Als bestuur ontvangen we wel eens de vraag hoe we omgaan met de hoogte van het contributiegeld.
Of we korting geven op de contributie?
Enkele leden vragen korting omdat ze nu door Covid-19 minder aan voetballen toekomen.

Hieronder ons antwoord

Alle sportbonden in Nederland hebben aangegeven dat de leden gewoon hun contributie verschuldigd zijn aan de vereniging.

Anders dan bij een sportschool waar je abonnementsgeld betaald, is contributie een bijdrage aan jouw vereniging, waar we alles met elkaar moeten organiseren; je bent geen klant, maar lid en dus een onderdeel van.

Onze vereniging heeft de contributie nodig om alle kosten die gewoon doorlopen, te kunnen blijven betalen zodat we straks na de crisis weer gewoon kunnen gaan voetballen.
Nee niet gewoon, maar dankzij de vele vrijwilligers die dit voor iedereen mogelijk maken!

Dus betaal svp tijdig de contributie.

Hoe zit dat juridisch?
De juridische relatie tussen een sportclub en een lid is het lidmaatschap.
Het is statutair vastgelegd dat je contributie moet betalen.
Als lid van een vereniging, ben je akkoord gegaan met de statuten en ben je dus contributie verschuldigd.
Het maakt dan niet uit of de club haar doelstellingen waar heeft kunnen maken.
Bij een lidmaatschap is geen sprake van wederkerigheid van rechten en plichten zoals bij een overeenkomst het geval is.

Moreel kompas
Meer dan ooit vragen wij je begrip, jouw steun en doen we een beroep op je moreel kompas om deze moeilijke tijd door te komen.
Als je de contributie niet kunt betalen, meld je dan bij het bestuur ().
Dan bespreken we dat.
Maar als je de contributie wel kunt betalen: doe dat dan.
Het kost ons veel moeite en energie om achter de contributie aan te moeten gaan en elke euro hebben we hard nodig.

Groet,
Bestuur VV Heerenveen

Programma SKW zaterdag 24 oktober 2020
geen competitie- en bekerwedstrijden ivm Covid-19
(laatste update: ................................)

Programma SKW zondag 25 oktober 2020
geen competitie- en bekerwedstrijden ivm Covid-19
(laatste update: ................................))

Trainingsschema seizoen 2020-2021 (versie 11-09-2020)

Klik hier Trainginsschema 2020-2021 (versie 13-09-2020).pdf pdf

Houd de website goed in de gaten, door diverse redenen kan het trainingsschema aangepast worden.

trainingsschema 11 september 2020

Spelregelbewijs KNVB