maandag, 07 juni 2021 13:19

Eindelijk weer om het echie !!

Geschreven door Peter de Jong
Wat een prachtige entree in Zandhuizen Wat een prachtige entree in Zandhuizen

VIDOSA 17-1  -  VV Heerenveen 17-3

Afgelopen zaterdag mochten we dan eindelijk echt los.
Een partij voetbal bij een andere club.
Dat de jongens er ook heel veel zin in hadden bleek uit het aantal afmeldingen.
Geen,  Zero, Niente, Keine, Nul, met een complete ploeg op stap.
Dat betekent tevens dat er 4 man op de bank beginnen.
En dat is jammer, mag je eindelijk los, zit je op 2 latjes te kijken naar de verrichtingen van je maten.

Enkele strubbelingen vooraf gooiden nog bijna roet in het eten, het complex van Olyphia in Noordwolde, was al gesloten, dus geen zomervoetbal.
Gelukkig vond de combinatie-club VIDOSA nog een beschikbaar veld in Zandhuizen.
Er kon gevoetbald worden.
Bij aankomst bleek de grasmaaier lang geleden het veld in Zandhuizen te hebben beroerd, het gras stond vrij hoog, op Skoatterwald kon de bal vandaag niet rollen vanwege het vele water op het veld, hier was het de vraag of de bal wel door het gras kon rollen.

Stip 14:30 uur floot de leider van de tegenstander voor de aftrap, de scheidsrechter was het vergeten of niet beschikbaar of zo iets, maar goed, we konden lekker voetballen.
Bij de tegenstander een flink aantal uit de kluiten gewassen kerels in de ploeg, maar ook een paar leuke voetballers, het kon wel eens een lastige middag worden.

Wij beschikken in onze selectie over heel veel  verdedigers, dus de opstelling die we tegen 17-2 hebben gebruikt maar weer eens beproefd.  4-2-3-1.
Alles achter dicht houden en gokken op een counter met de snelheid van Toufik en Martijn.

Het is allemaal onwennig, we krijgen de bal nauwelijks over de middenlijn, en leiden veel balverlies in de opbouw.
Het kan dan ook niet uitblijven dat Dave een keer moet vissen, dat het niet uit een voetballende actie komt, maar uit een terecht gegeven strafschop, is jammer; 1-0 achter.
VIDOSA dringt aan en is op zoek naar de 2-0.
Toch draaien de bordjes voor even om, een verdediger speelt te kort in op zijn doelman, de bal rolt niet op dit veld, en Martijn heeft dat snel in de gaten, is attent, pikt de bal op en tikt deze in het doel; 1-1.

Dan wordt het na een half uurtje spelen een beetje vervelend, er wordt een hoekschop gegeven, en op de een of andere reden vergeten we iemand in de dekking te zetten, deze kopt ongehinderd de 2-1 binnen.
Enkele minuten  later, een volgende actie, de bal komt op hoge snelheid over onze linkerflank binnen in de verdediging, Alex en companen weten zeker dat het leer over de achterlijn is geweest, onze grensrechter kon het in de snelheid niet bijbenen, en kon dus ook niet vlaggen,  vanwege het hoge gras was de lijn op afstand niet te zien, onze verdedigers houden de benen stil, want de bal was achter.
Uiteraard verdwijnt het balletje in het net en helaas wordt het tot doelpunt bevorderd, of de bal nou achter was of niet.
Ik vind het wel een bepalende fout van de tot dan verder prima fluitende arbiter, enfin, 3-1, niets aan te doen, het wordt ook nog 4-1, en dan kijk je in eens tegen een flinke achterstand aan.
In de rust veranderen we de boel, de bankzitters komen er in en 4 anderen gaan er uit, we zetten een paar jongens op andere posities, en laten de kerstboom-opstelling voor wat ze is, en kiezen een ander systeem (ik ben tenslotte niet Frank de Boer).

De wijzigingen doen ons goed, en of het nou komt omdat VIDOSA er andere jongens in heeft gezet, of dat wij een knopje hebben omgezet, we komen aan voetballen toe, er wordt slim druk gezet op de verdediging van de tegenstanders, de linies compacter en we werken voor elkaar, het kan dan ook niet uitblijven, er moet een goal vallen, en die valt.
Martijn krijgt op links de bal mee, speelt 2 man uit en steekt over de breedte de 16 in.
Daar komt de doelman op hem af, om samen met een verdediger Martijn in de mangel te nemen, een klein tikje vooruit en Maxwell kan afmaken; 4-2.

Daarna nog een geweldige kans op de 4-3, een corner voor ons, komt terecht bij Maxwell, die vrij voor de doelman kan inschieten, maar tot verrassing van iedereen zien we ineens aan de overkant van het veld een oranje/geel vlaggetje de lucht in gaan.
De grensrechter constateert buitenspel.
De scheidsrechter maakt zijn tweede bepalende fout door het signaal klakkeloos over te nemen.
Er stond nog een veldspeler naast de doelman op de doellijn, dus van buitenspel geen sprake, en bovendien kwam de bal van een tegenstander bij Maxwell, dus sowieso kon het geen buitenspel zijn.

Met de eindstand van 4-2 kon ik wel leven, de tweede helft stonden we een stuk beter te voetballen, en die wonnen we dan ook met 1-0,  meest positieve?
Dat we weer lekker konden voetballen, want daar doen we het toch allemaal voor.

Spelregels Regiocup

Programma SKW zondag
geen competitie- en bekerwedstrijden ivm Covid-19
(laatste update: ................................))

Trainingsschema seizoen 2020-2021 (versie 08-11-2020)

Klik hier Trainingsschema 2020-2021 (versie 08-11-2020).pdf pdf
Houd de website goed in de gaten, door diverse redenen kan het trainingsschema aangepast worden.

trainingsschema 11 september 2020

Spelregelbewijs KNVB