zaterdag, 15 november 2014 00:00

Ruime zege vv Heerenveen op vv Aldeboarn 7-1 (3-1)

Geschreven door Bram van Kruistum

Vrijdagavond hebben op Sportpark Skoatterwâld Heerenveen en Aldeboarn hun duel om de KNVB –beker gespeeld. Het eindigde in een makkelijk zege voor de thuisclub. Niemand zal daarover verbaast zijn gezien het feit dat Heerenveen top tweede klasse speelt en Aldeboarn mede –koploper is in de vijfde klasse.

Ondank het klassenverschil vatte Heerenveen deze wedstrijd serieus op. Trainer Marcel Valk speelde zonder Peter de Vries (op de bank) en Jasper Brouwer kreeg rust naar aanleiding van zijn hoofdblessure bij Forward. Niels Talsma en Abdikarim Mohamed begonnen in de basis.

Heerenveen trok direct het initiatief naar zich toe en het was voor Aldeboarn alle hens aan dek. Ondanks dat was de wedstrijd, in tegenstelling tot die van vorig seizoen toen men elkaar ook tegenkwam in de beker, snel beslist. Vorig seizoen was de ruststand 0-0 maar nu was het na tien minuten al 2-0. In de 5de minuut tikte Lars Klijnstra met een sliding de bal voor de voeten weg van Arno Huisman en doelman Dennis Faber was kansloos, 1-0. Vier minuten later was hij wederom kansloos toen Abdikarim Mohamed bij de achterlijn zijn tegenstander uitspeelde en Jacco Kuiper de bal achter zijn standbeen langs in de verre hoek deponeerde voor de 2-0. Dat voorspelde niet veel goeds voor Aldeboarn, maar ondanks dat de thuisclub er lustig op los combineerde was men niet altijd even gelukkig met de afwerking en anders zat er wel een been tussen van een verdediger of greep Faber goed in. Nadat Klijnstra de bal nog een keer tegen de lat had gekopt leverde een counter van de Boarnsters een corner op. Uit deze goed genomen corner kopte Huisman raak in de 23ste minuut, 2-1. In de 30ste minuut sneden Mohamed en Mustafa Ibis door de verdediging heen waarbij de laatste de stand op 3-1 bracht. Een foutje van Ivar Span leverde nog een dot van een kans op voor Douwe –Hein Akkerman om Aldeboarn de aansluitingstreffer te geven, maar het schot ging naast. Nog voor de rust werd Mohamed met licht blessure vervangen door Jordi Kouwenhoven.

Tijdens de rust werd Lars Klijnstra vervangen door Bart Klapwijk.
Na de pauze gooide Heerenveen de wedstrijd snel op slot. In de 47ste minuut bediende Span met de handig passje Mustafa die Faber fraai passeerde, 4-1. Nog geen twee minuten later bediende Jacco Kuiper met een steekpassje Jordi Kouwenhoven en hij rondde fraai af, 5-1.
De tweede helft was verder een kopie van de eerste met een vrolijk combinerend en toch ook wel goede kansen missend Heerenveen. Twee keer vonden de Feansters nog het net. In de 58ste minuut soleerde Kuiper langs een paar verdedigers en schoot de bal fraai achter Faber en in de 76ste minuut zorgde Jordi Kouwenhoven, na een pass van Remco Hof, voor de 7-1 eindstand. Het sportieve Aldeboarn kon ermee leven in deze door scheidsrechter Denissen geleidde wedstrijd.

De wedstrijd werd gevolgd door het spiedend oog van de trainer van SC Emmeloord Dick Schuurman, vorig jaar nog trainer van Heerenveen. Zijn verassend debuterende team, gedeeld tweede, speelt komende zondag de kraker tegen koploper Heerenveen op Skoatterwâld. De wedstrijd begint zoals gebruikelijk om 14.00 uur.

Programma SKW zaterdag 19 sep 2020
laatste update: 16 sept 2020 19:52)

(laatste update: 16 sept 2020 19:52)

Trainingsschema seizoen 2020-2021 (versie 11-09-2020)

Klik hier Trainginsschema 2020-2021 (versie 13-09-2020).pdf pdf

Houd de website goed in de gaten, door diverse redenen kan het trainingsschema aangepast worden.

trainingsschema 11 september 2020