vrijdag, 21 november 2014 00:00

Spelregels zeventallen (E en F-teams)

Geschreven door Jaques Peters

Handig om te weten.

- Uit alle vrije trappen mag in één keer worden gescoord. Tegenstander moeten op 5 meter afstand staan.
- Er wordt in principe 7 tegen 7 gespeeld. In overleg met de leiders kun je hiervan afwijken (bijv. bij slecht/koud weer). Zorg ervoor dat het veld niet te vol wordt. Bij F kun je bijv. meer spelers toestaan dan bij E.
- Geen buitenspel.
- Geen terugspeelbalregel, terugspelen mag dus.
- Bij een verkeerde ingooi dezelfde speler opnieuw laten gooien. Leg ook uit waarom de ingooi fout was.
- Hoekschop: Laat de afstand afhangen van het niveau van de spelers/wedstrijd (bijv. E1 verder weg dan F3). Minimaal 10 meter vanaf het doel.
- Ook bij overtredingen die onduidelijk zijn voor de speler(s) vertellen wat er aan de hand was.
- Als een speler zich misdraagt, kun je hem verplicht laten wisselen of er 5 minuten uitsturen. Verplicht laten wisselen heeft de voorkeur.
- Als de doelman de bal uit de hand trapt, mag hij ruim 10 meter uit zijn doel komen. Help de doelman hierbij indien nodig (vooral als hij niet ver kan uitschieten).
- Hands niet bestraffen als de handen gebruikt worden om het gezicht te beschermen.
- Penalty bij hoge uitzonderingen (in geval van ontnemen doelkans vlakbij het doel).
- Strafschop wordt genomen vanaf 8 meter.
- Speelduur E's: 2x 25 minuten.
- Speelduur F's: 2x 20 minuten.
- Blessuretijd tot een minimum beperken.
- Na afloop strafschoppen nemen.

Programma SKW zaterdag 19 sep 2020
laatste update: 16 sept 2020 19:52)

(laatste update: 16 sept 2020 19:52)

Trainingsschema seizoen 2020-2021 (versie 11-09-2020)

Klik hier Trainginsschema 2020-2021 (versie 13-09-2020).pdf pdf

Houd de website goed in de gaten, door diverse redenen kan het trainingsschema aangepast worden.

trainingsschema 11 september 2020