maandag, 01 december 2014 00:00

VV Heerenveen zet zegereeks voort tegen Velocitas 1897

Geschreven door Bram van Kruistum

Ook op deze koude vochtige middag in het Groninger Stadspark heeft de vv Heerenveen wederom een tegenstander aan de zegekar gebonden. Deze keer was aloude Velocitas 1897 het slachtoffer. Trainer/coach Marcel valk had één wijziging in de opstelling aangebracht. De niet geheel fitte Hille van Goinga had zijn plaats moeten afstaan aan de geroutineerde Sadik Ibis.

Na het beginsignaal van scheidsrechter Souisa zette Heerenveen direct druk op de verdediging van Velocitas. Doelman Alex van Stralendorff moest met enkele goede ingrepen zijn verdedigers bijstaan. Hij leek echter kansloos bij een goed schot van Jordi van Kouwenhoven, maar kon met een uiterste krachtsinspanning nog redding brengen in de negende minuut. Hij had kort daarna echter geluk toen Jacco Kuiper vrij kon inschieten, maar de bal half raakte zodat deze net naast het doel ging. Een mooi schot van Ivar Span kon hij nog over de lat tot corner tikken. Dat was in de achtentwintigste minuut. Drie minuten later was hij echter kansloos. Remco Hof mocht een vrije trap nemen, bereikte Jordi Kouwenhoven die zijn zesde competitietreffer kon laten aantekenen, 0-1. Heerenveen had verreweg het beste van het spel dat zo nu en dan onderbroken werd door het zich fel, soms te fel , verdedigende Velocitas. Nadat Jacco Kuiper in de veertigste een goede mogelijkheid om zeep had geholpen, bracht hij in de vijfenveertigste minuut de thuisclub mentaal een harde tik toe. Wederom was Remco Hof de aangever van de pass die Kuiper fraai kon afronden voor de 0-2. In de eerste de beste aanval daarna schoot Kouwenhoven nog een keer naast.

De tweede helft was koud begonnen of het stond al bijna 3-0 voor de Feansters. Uit een voorzet van Jacco Kuiper knalde Remco Hof op doel, maar Van Stralendorff redde zeer fraai. Even later deed hij dat wederom bij een schot van Kuiper. Aangezien Velocitas zich niet naar de slachtbank wilde laten leiden werd het van hun kant grimmiger. Zeker toen in de zestigste minuut Dani Turdo de achterstand verkleinde tot 1-2. De wedstrijd werd zeer rommelig en het soepele spel ebde bij Heerenveen weg. Maar het team bewees ook dat zij kunnen bikkelen als het moet, zonder de grenzen van het betamelijke te overschrijden. De verdediging van de jongens uit het Friese Haagje kwam niet serieus in problemen, mede omdat de geroutineerde spelers Paul de Jong, Peter de Vries en Sadik Ibis een prima wedstrijd speelden. Aangezien ook de verdediging van de thuisclub niet meer op de proef werd gesteld kon arbiter Souisa de wedstrijd, na zeven minuten extra tijd, er waren een paar pijntjes geweest, de wedstrijd op een 1-2 in het voordeel van Heerenveen affluiten.

Aanstaande zondag ontvangt Heerenveen op Sportpark Skoatterwâld de Wolvega FC. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Programma SKW zaterdag 19 sep 2020
laatste update: 16 sept 2020 19:52)

(laatste update: 16 sept 2020 19:52)

Trainingsschema seizoen 2020-2021 (versie 11-09-2020)

Klik hier Trainginsschema 2020-2021 (versie 13-09-2020).pdf pdf

Houd de website goed in de gaten, door diverse redenen kan het trainingsschema aangepast worden.

trainingsschema 11 september 2020