zondag, 07 december 2014 00:00

VV Heerenveen morst thuis punten tegen Wolvega FC 2-2 (2-1)

Geschreven door Bram van Kruistum

Trainer-coach Marcel Valk stuurde het zelfde team de wei in die vorige week gewonnen had bij Velocitas. Condities: zwaar veld, harde wind dwars over het veld en regen die het spel danig in negatieve zin heeft beïnvloed.

Het was voor de toeschouwers geen pretje om vandaag op Skoatterwâld te zijn. Zij hebben geen beste wedstrijd voorgeschoteld gekregen. Oja, hard werken maar weinig kwaliteit op de mat gelegd door de acteurs. De voorhoede van de gasten uit Wolvega stoorden de verdedigers van Heerenveen al in een vroeg stadium waardoor de opbouw moeilijk ging. Het eerste gewin was voor de gasten die een schot in de 3de minuut naast zagen. De Feansters reageerden met een vrije trap die door Gerwin de Groot met moeite werd gestopt. Drie minuten later was hij echter kansloos op een inzet van Jasper Brouwer die een vrije trap van De Vries in het doel wist te werken, 1-0. Nadat Jacco Kuiper een goede mogelijkheid naast had geschoten ontkwam Heerenveen in de 16de minuut aan de gelijkmaker. Gepruts in de defensie was daarvan de oorzaak. Nadat de zelfde Kuiper, weggestuurd met een fraaie pass van Sadik Ibis een metertje tekort kwam om bij de bal te komen, sloeg Wolvega toe na een fraaie aanval over vele schijven. Lieuwe Oosterling rondde deze af voor de 1-1 in de 21ste minuut. Bij Heerenveen ging het spel stroever en stroever, mede omdat de bezoekers zeven tot acht man achter de bal hielden en een aantal spelers van de Feansters onder hun normale niveau bleven. De beste mogelijkheden waren nog voor Wolvega, maar doelman Justin van der Dam greep een paar keer goed in. In de 42ste minuut kwam de thuisclub toch nog op voorsprong. Na een korte solo bediende Kuiper op maar Ivar Span die met een geplaatst schot vanaf de rand van de zestien Gerwin de Groot kansloos liet, 2-1.

De tweede helft was nog maar net begonnen of een pass vanuit de verdediging werd door Wolvega overgenomen. De boomlange spits Boy Vledder kon voorzetten en de teruglopende verdedigers kwamen te laat. Emiel de Vries kopte de voorzet fraai binnen voor de 2-2. Het verloop van de wedstrijd is verder snel verteld. De wedstrijd zakte, mede door de steeds slechter wordende condities, naar een bedenkelijk peil. Beide teams kregen nog een paar mogelijkheden, maar uitgespeelde kansen werden door de verdedigingen niet toegestaan.
De wissels die door de trainers werden toegepast hadden geen positief effect op de wedstrijd. Met de 2-2 eindstand kon iedereen wel vrede hebben.

Zondag speelt Heerenveen haar laatste thuiswedstrijd voordat de winterstop ingaat. Het ontvangt dan promovendus MKV'29 uit Leeuwarden. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Programma SKW zaterdag 19 sep 2020
laatste update: 16 sept 2020 19:52)

(laatste update: 16 sept 2020 19:52)

Trainingsschema seizoen 2020-2021 (versie 11-09-2020)

Klik hier Trainginsschema 2020-2021 (versie 13-09-2020).pdf pdf

Houd de website goed in de gaten, door diverse redenen kan het trainingsschema aangepast worden.

trainingsschema 11 september 2020