donderdag, 30 januari 2014 19:22

Oproep om zich eens in te zetten voor de G – voetballers!!

Geschreven door Brian Delhaye

SPECIAL OLYMPICS

In Maart 2013 heeft de V.V. Heerenveen een uitnodiging ontvangen voor de voorlichtingsbijeenkomsten in het kader van de SONS 2014:Special Olympics Nationale Spelen 2014 in Friesland.Dit bijzondere sportevenement vindt plaats op vrijdag, zaterdag en zondag 13,14 en 15 juni 2014 in de speelsteden Sneek en Heerenveen.Er zullen naar schatting circa 2.500 sporters aan deelnemen, die gaan strijden voor goud, zilver of brons in meer dan 20 verschillende sporten.

Deze spelen zijn gericht op sportevenementen voor mensen met een verstandelijke beperking (I.Q. 70 met een uitloop naar 75). Na de uitvoerige voorlichting op zaterdag 23 maart 2013 in Drachten heeft het bestuur van de VV Heerenveen de Organisatie van SONS laten weten bereid te zijn mee te doen aan dat bijzondere evenement. Aan de SC zal ook nog gevraagd worden of zij aan dit evenement haar medewerking wil geven, immers het SKW omvat ook vier velden waarover SC zeggenschap heeft en de opstallen worden ook door SC-Heerenveen gebruikt.

Ik heb als verantwoordelijk bestuurslid samen met Cor Brouwer, John de Roos en Richard Vellinga enkele nadere specifieke voorlichtingsbijeenkomsten bezocht en zaken besproken. Mocht de SC alsnog schriftelijk reageren dan zal die reactie worden meegenomen in de planning. Vanaf begin februari 2014 zullen de vervolggesprekken ter voorbereiding van de uitvoering van het evenement plaatsvinden. Dit voetbalgebeuren zal voor V.V. Heerenveen betekenen dat van een groot aantal vrijwilligers wordt verwacht dat zij hun medewerking zullen verlenen om het evenement te laten slagen. Op de website, in het clubblad maar ook op andere wijze zal nadere informatie over dit evenement worden gegeven met het verzoek om zich op te geven als vrijwilliger: deze megaklus kan niet door een kleine groep mensen worden geklaard. Het Bestuur rekent op loyale medewerking van leden van de V.V. Heerenveen.

Voor 1 maart 2014 moet door de V.V. een vrijwilligerslijst met de benodigde kwaliteiten worden ingeleverd opdat de Centrale Organisatie op zoek kan gaan naar aanvulling van vrijwilligers. Omtrent de taken van de vrijwilligers die de V.V. zal moeten aanleveren, de eisen waaraan zij dienen te voldoen etc. Is zeer reent enige duidelijheid gegeven. Van ons wordt verwacht dat wij in ieder geval scheidsrechters aanleveren (door de Centrale Organisatie wordt nog een speciale bijeenkomst georganiseerd hoe de scheidsrechters met de voetballers moeten omgaan,speciale richtlijnen,speciale spelregels). Ook zullen wij een wedstrijdsecretaris moeten aanleveren alsmede verkeersregelaars/ parkeerwachters, het speelklaar maken van de voetbalvelden,een deel van de catering, schoonmaken van kleedkamers , verzorgen van de communicatie op de speeldagen (omroepen), divisioning, kantinemedewerkers, wedstrijdtafel medewerkers etc.
De door ons te verrichten taken zijn beduidend groter dan ons in eerste instantie werd voorgehouden maar dat was voor ons geen reden om ons terug te trekken.

Wanneer er nog vragen zijn over het evenement dan kan voor eind februari 2014 contact worden opgenomen met mij. Pas dan hopen wij meer informatie van de Centrale Organisatie te hebben verkregen.

De benodigde vrijwilligers zijn:

Wedstrijdtafelmedewerkers: 16 mensen
Benodigde competentie: ervaring met voetbal
Taakomschrijving: teamsbegeleiding, score bijhouden etc.
Divisioning medewerkers: 16 mensen
Benodigde competentie: Feeling met de beperking van de deelnemers, ervaring met voetbal
Taakomschrijving: indelen van teams,
Scheidsrechters: 16 mensen
Benodigde competentie: nationaal erkende scheidsrechters: het hebben gevolgd van een scheidsrechterscursus van de KNVB vanaf 16 jaar.
Taakomschrijving: officiele scheidsrechter van de Bond.
Parkeerwachters/ verkeerregelaars: 3 mensen
Benodigde competentie: geen.
Taakomschrijving: verantwoordelijk voor de begeleiding autos's
Kantine medewerkers: 3 mensen
Benodigde competentie: horecaervaring.
Taakomschrijving: assisteren in de sportkantine
Schoonmakers: 3 mensen
Benodigde competentie: geen.
Taakomschrijving: bijhouden van kleedkamers en WC's tijdens toernooi.
De tijdsinvestering voor alle vrijwilligers is 1 à 2 dagen.

Alvast dank voor uw medewerking.
Namens het Bestuur VV Heerenveen.
Brian Delhaye
Telefoon 0513 629922
Mobiel 06 51080280
Mail:

Opgeven kan per mail voor 28 februari a.s op bovenstaand mailadres o.v.v .
Vrijwilligersfunctie:
Naam: