dinsdag, 04 februari 2014 20:34

Gebrek aan stootkracht breekt vv Heerenveen op

Geschreven door Bram van Kruistum, Foto's: Jenny Beenen

De wedstrijd tegen Bergum heeft de vv Heerenveen niet gebracht wat ervan verwacht werd. Ondanks de terugkeer van Soeren Grigoryan en Jasper Brouwer bleek het team niet bij machte Bergum op de knieën brengen. Overigens ontbrak bij Heerenveen Niels Talsma en was Stefan Bollen nog niet hersteld van zijn knieblessure. Hij hoopt er over twee weken weer bij te zijn.
Vanaf de het begin zette Heerenveen koers richting het door Siette Bouius verdedigde doel van Bergum. De eerste vijftien minuten leverde dat een fors aantal corners op die echter door de robuuste verdedigers van Bergum werden afgeweerd. Nadat in de 17de minuut een vrije trap van Peter de Vries in de muur van Bergum was gesmoord, vond twee minuten later een belangrijk moment in deze wedstrijd plaats. De bal plofte tussen Soeren Grigoryan en doelman Marcel Kwast in, die keken elkaar aan van "wie doet er wat" en toen was te laat. De attent meegelopen Mats Wolthuis wurmde zich tussen hen in en tikje de bal langs Kwast. Heerenveen moest even van de tik bijkomen en dat koste bijna weer een treffer, gelukkig scheerde de bal over de lat van het doel. Het zou ook de wereld op zijn kop hebben gezet want de Feansters hadden het beste van het spel. Nadat Rik de Vries een schot net over het doel had zien verdwijnen kreeg Heerenveen de beste mogelijkheid van voor de rust. Bij een snelle counter in de 27ste minuut, werd de verkeerde keuze gemaakt en een riante mogelijkheid tot de gelijkmaker verprutst. De wedstrijd werd harder, een paar spelers van Bergum ontsnapten aan een gele kaart, scheidsrechter Zeeman die overigens een prima wedstrijd floot, hield het bij een paar reprimandes. De wedstrijd werd wel erg rommelig tot aan de rust en bij een 0-1 stand kon men de kleedkamer opzoeken.
Na de pauze geeft Bergum meer druk op het doel van Heerenveen. Een schot van Rob Schokker gaat maar net naast. Heerenveen krijgt in de 54ste en 57ste minuut de grootste kansen om te scoren. Eerst is het Tobias Draaisma die na een fraaie solo langs de achterlijn geen trekbal geeft maar zelf vanuit een moeilijke positie tegen Bouius aanschiet. De tweede is een counter met 3 tegen 2 die zo slecht wordt uitgevoerd dat deze kans door buitenspel te gaan lopen verloren gaat. Doordat de Feansters steeds meer risico gingen nemen kwamen er voor Bergum meer mogelijkheden. Bij één daarvan stortte Kwast zich voor de voeten van een aanvaller en raakte daarbij geblesseerd aan de knie. Na enkele minuten oplappen hoefde hij niet te worden vervangen. Heerenveen ging steeds meer tegen zichzelf voetballen en creëerde nog weinig mogelijkheden. Grote sta-in-de-weg was de uitblinker van vandaag, aanvoerder Hidde Veltman die met zijn imposante gestalte heerste in het strafschopgebied. Ook het inbrengen van Rob Wemekamp en Jordy Veenstra mocht niet meer baten. Door in de laatste minuten ook aanvoerder Martin de With naar voren te sturen kwamen ook de counter mogelijkheden voor Bergum. Maarja, om nog een punt te kunnen pakken heb je geen andere keuze. In de 93ste minuut kon Bergum optimaal van de geboden ruimte profiteren en was het Kees Noordmans die Kwast met een fraai schot het nakijken gaf, 0-2 dus.

De teleurstelling was groot bij Heerenveen. Hard gewerkt en geen beloning. Maar je hebt van die wedstrijden dat het aanvallend niet mee wil zitten. Vandaag was het zo'n wedstrijd.
Op 16 februari speelt Heerenveen de volgende competitiewedstrijd uit tegen GRC Groningen.

Zondag 26 januari 2020

VV VV Heerenveen 1 - Noordster 1 noordster