vrijdag, 14 februari 2014 18:58

Heerenveen F1 naar het jubileumtoernooi bij vv d’Olde Veste ’54 uit Steenwijk

Geschreven door Sytze Flapper

Bijgaand de uitslagen van het F1-toernooi. Voor meer foto's kijk hier.

Zaterdag 8 februari organiseerde vv d'Olde Veste '54 uit Steenwijk een toernooi voor F1 teams. Dit naar aanleiding van het 60-jarig bestaan van de club. Twaalf verenigingen uit het noorden van het land waren uitgenodigd voor dit toernooi dat in de winterstop werd georganiseerd. Er werd 7x7 gespeeld op kunstgras en de wedstrijden duurden 20 minuten.

Op het mooie complex met twee kunstgrasvelden en een gezellige voetbalkantine werden de twaalf clubs verdeeld over twee poules van 6 teams. Aan het einde van het toernooi speelden de nummers 1 van beide poules tegen elkaar om de eindoverwinning en de nummers 2 van de poules om de 3e en 4e plaats.

Mooi op tijd vertrekt vv Heerenveen F1 van Skoatterwâld naar Steenwijk om vol enthousiasme te proberen een goed resultaat neer te zetten. Helaas werkt het weer niet echt mee, winterse buien spelen iedereen parten, dat maakt het minder leuk om langs de kant te staan. Gelukkig zijn de ouders van de spelers net zo fanatiek als de jongens en staan ze het team goed aan te moedigen tijdens de wedstrijden, maar het was een beproeving...

Dan de wedstrijden. Na een korte warming up was de eerste wedstrijd tegen LAC Frisia, Heerenveen startte fanatiek en wist al snel een overwicht op te bouwen, helaas kwamen er weinig uitgespeelde kansen uit, maar in de 11e minuut werd er via Finn gescoord, 1-0 nu proberen uit te bouwen. Helaas kwam er uit een goed uitgespeelde counter een tegentreffer in de 14e minuut en stond de 1-1 op het bord. Ondanks een veldoverwicht bleef de stand zoals deze was.

De tweede wedstrijd was tegen GVAV Rapiditas. Ook nu konden we gedurende een groot gedeelte van de wedstrijd een veldoverwicht opbouwen, helaas werd dit niet uitgedrukt in doelpunten. Aan het einde van de wedstrijd werd GVAV gevaarlijker en in de 17e minuut werd de 0-1 gemaakt. Heerenveen probeerde de gelijkmaker te maken, dat lukt niet en we mochten niet klagen dat er uit een aantal counters niet meer door GVAV gescoord werd.

De volgende wedstrijd was tegen LSC. Ook nu konden we veel voetballen op de helft van de tegenstander en gelukkig kregen we nu kansen die we wel afmaakten. Al in de 4e minuut maakte Loet de 1-0 en in de 15e minuut scoorde Tjeerd uit een corner de 2-0. Wedstrijd gewonnen, op naar de volgende.

In de vierde wedstrijd was Flevo Boys onze tegenstander. Een goed voetballend en evenwichtig team zoals we in de najaarscompetitie en in twee eerdere toernooien al hadden ondervonden. Heerenveen startte sterk en in de 4e minuut kwamen we op voorsprong door Loet, die een vrije trap van Finn van richting veranderde en daardoor knap raak schoot. Daarna ging de wedstrijd over en weer en langzamerhand nam Flevo Boys het initiatief over. In de 13e minuut maakten ze de gelijkmaker en helaas in de 18e minuut de 1-2. In de resterende tijd werd er niet meer gescoord, jammer maar wel goed gevoetbald.

De laatste poulewedstrijd was tegen FC Assen. Er had een wat langere pauze tussen gezeten en dat kon je aan beide teams zien. De barre omstandigheden hadden hun uitwerking niet gemist. De wedstrijd wilde niet echt ontbranden en eindigde dan ook in 0-0. Voor beide doelen een paar kleine kansen en een levensgrote kans voor Assen, maar door knap keeperswerk van Jelmer werd de 0 gehouden.

Al met al zat er geen wedstrijd meer in om de 1e/2e plaats of om de 3e/4e plaats. Heerenveen is als vierde in de poule geëindigd. We hebben heel aardig gevoetbald, maar het was niet genoeg.

Flevo Boys, dat in onze poule alle wedstrijden had gewonnen, won ook de finale met 3-0 van Genemuiden, de winnaar van de andere poule.

Na een heerlijke warme douche gingen we snel terug naar Heerenveen om de mannen de 5000m te zien schaatsen op de olympische spelen. Gelukkig wonnen 'we' daar alle medailles...

Al met al een leuk toernooi, goed georganiseerd en een warme kantine waar op grote schermen de beelden van de olympische spelen werden getoond en via een beamer alle uitslagen van de wedstrijden snel en accuraat werden getoond. Prima!

Op naar de finales van de zaalvoetbalcompetitie die op 15 februari in Jubbega worden gespeeld.

Enneh... Luuk bedankt voor je aanmoedigingen!! Luuk is onze gevaarlijke (linker) spits die al weken uitgeschakeld is door een vervelende enkelblessure, maar iedere wedstrijd is hij er om zijn team aan te moedigen, zelfs de trainingen worden bezocht, super!

Sytse Flapper

Leider F1

SponsorKliks, gratis sponsoren! Sponsor VV Heerenveen en gebruik deze link voor je online aankopen bij bol.com, wehkamp, booking.com, coolblue.nl, enz.enz.enz

alleen pinnen bij vvheerenveen 400

Thuiswedstrijden

Volgende wedstrijd

Zondag 26 januari 2020

Aanvang: 14.00 uur
VV VV Heerenveen 1 - Noordster 1 noordster 

Sportpark Skoatterwâld

 

Weekprogramma

 

Zaterdag 25 januari 2020 
(update: 19/1 - 19:14)

Trainingsschema
 - Kleedkamerindeling trainingen
 
 
 
 

clubblad download