maandag, 17 februari 2014 18:41

E7 ongeslagen KAMPIOEN in de zaalvoetbalfinale!

Geschreven door Peter Wouda

1e Wedstrijd vv Heerenveen E8 - VV Heerenveen E7 2013/2014
Om 13.48 uur trapten de jongens af voor hun eerste wedstrijd tegen E8. De coaches hadden deze keer een nieuwe tactiek.
Team I, bestaande uit Bas, Lars, Ryan & Thomas, kwam als eerste binnen de lijnen. Ryan had meteen een goede kans: keeper redt. Daarna lost Lars een schot, helaas net te zacht. Met een fantastische pass van Lars, komt Thomas vrij voor de keeper. Deze aarzelt geen moment en schiet feilloos de 0-1 binnen. Dan volgt er een mooie voorzet van Bas en Thomas brengt de score op 0-2. Dan wordt het gehele team gewisseld! Team II komt in het veld met Jesse, Sacha, Sjoerd en Wessel. Sjoerd bereikt met een geweldige pass Wessel. Deze probeert de bal met een lobje over de keeper heen te schieten. Helaas gaat de bal net over. Niet lang daarna weet Wessel alsnog op een prachtige manier de 0-3 op zijn naam te zetten. Dan komt Ryan alleen voor de keeper: zonder twijfel schiet hij de bal in het uiterste rechterhoekje van het doel en brengt de stand daarmee op 0-4. De kansen blijven komen: Wessel op de paal, afstandschot Jesse net naast. Tijdens het slot van de wedstrijd komt er een lange pass van Sjoerd op Wessel. Wessel komt vrij voor de goal, zijn lobje is dit keer wel raak. Hij brengt hiermee de eindstand van deze wedstrijd op 0-5.

2e Wedstrijd Aengwirden E1 - E7
In de beginfase van de wedstrijd tasten beide teams elkaar af. Dan volgt de eerste uitbraak van Aengwirden en het is ook meteen raak: 1-0. Een schot van Thomas gaat net naast en Ryan komt net te laat, om de bal van dichtbij in te schuiven. Uit een mooie pass van Thomas, weet Bas de belangrijke gelijkmaker te maken: 1-1. Het spel golft op-en-neer. Er is weer een schot van onze tegenstander, Jens redt. Nogmaals een doelpoging van Aengwirden, maar weer weet onze doelman het doel schoon te houden. Sacha heeft nog een goede kans om E7 op voorsprong te zetten. Wederom wordt het gehele team gewisseld. Er is een mooi één tweetje tussen Ryan en Thomas. Ryan zet voor en Thomas scoort de 1-2. Een uitbraak van Sjoerd wordt helaas niet beloond met een doelpunt. Er volgen hectische en spannende slotminuten. E7 heeft nog een corner, de bal wordt weg gewerkt door de keeper. In de omschakeling komt de bal bij Wessel terecht. Die weet de spanning bij de meegereisde supporters weg te nemen door de marge op 2 doelpunten verschil te brengen. Wessel brengt hiermee de eindstand van deze spannende wedstrijd
op 1-3!

3e Wedstrijd E7 - Udiros E1
De laatste wedstrijd is tegen Udiros. Aan een gelijkspel hebben we voldoende om de winst en de gouden medaille binnen te slepen. E7 zet meteen na de zoemer de aanval in. Thomas doet een poging met een afstandsschot, keeper van Udiros redt. Dan heeft Bas een MEGAkans, zijn schot caramboleert via binnenkant paal weer uit de goal. Het gehele team wordt weer gewisseld. Er is gerommel in het strafschopgebied van Heerenveen. Dan is vv Heerenveen E7 weer in de aanval. Een voorzet van Sjoerd belandt bij Sacha. Deze schiet de bal hard in: 1-0. De inzet van Ryan wordt te zacht ingeschoten. Dan probeert Lars het eens van afstand. De keeper van Udiros heeft moeite de bal te verwerken en deze gaat alsnog over de doellijn. Nog 1 minuut, nog 10 seconden, de wisselspelers op de bank (Bas, Thomas, Lars & Ryan) tellen hardop af. En dan JUICHEN.................... De winst is binnen. E7 heeft de finaleronde ongeslagen gewonnen en de beker en gouden medailles in de wacht gesleept.

Jongens & coaches, jullie supporters zijn SUPERtrots op dit behaalde resultaat!!!

Zondag 26 januari 2020

VV VV Heerenveen 1 - Noordster 1 noordster