maandag, 17 februari 2014 18:52

VV Heerenveen wint bij GRC Groningen

Geschreven door Bram van Kruistum

De vv Heerenveen heeft een belangrijke overwinning behaald op GRC Groningen in de strijd om de degradatieplaatsen achter zich te laten. Ook voor deze wedstrijd had trainer Dick Schuurman nog niet de beschikking over Jacco Kuiper en Stefan Bollen, terwijl ook Jordi Kouwenhoven niet kon spelen. Centrale verdediger Niels Talsma was wel weer beschikbaar.

Onder leiding van scheidsrechter Tanja werd deze wedstrijd gespeeld op het kunstgrasveld.
De eerste dertig minuten van de wedstrijd kenmerkte zich door een licht veldoverwicht van GRC Groningen die elkaar iets beter in de combinatie konden vinden. De verdediging van Heerenveen gaf echter weinig kansen weg en verder toonde Marcel Kwast zich een solide sluitpost. In de 15de minuut kregen de Feansters een goede mogelijkheid toen middenvelder Paul de Jong alleen op doelman Gerard van Nieff afging. Deze bleef de situatie de baas zodat de brilstand op het scorebord bleef staan. Ook de Groningers kregen nog een goede kans de score te openen maar Kwast bracht redding. Terwijl de toeschouwers al aan de koffie begonnen te denken kwam Heerenveen in de 40ste minuut op voorsprong. Peter de Vries verraste iedereen, inclusief Van Nieff, met een geniale lob over twintig meter, 0-1.

Na de pauze waren de teams aan elkaar gewaagd en was er van krachtsverschil nauwelijks sprake. De centrale verdedigingsduo's Martijn Hiemstra en Remy Ganzevoort (GRC Groningen) en Martin de With en Niels Talsma (Heerenveen) hadden de situatie onder controle. De aanvalslinies konden daardoor nauwelijks kansen creëren. De wedstrijd werd feller en het was voor GRC vervelend dat Ferdy de Jonge in de 70ste minuut een tweede gele kaart kreeg wegens commentaar op de leiding. Beide trainers pasten nog de nodige wissels toe maar Heerenveen kwam niet meer in problemen en kon de wedstrijd naar zich toe trekken. Al met al geen geweldige wedstrijd, maar daar had de selectie van Dick Schuurman geen boodschap aan die in opperbeste stemming weer in de bus stapten naar It Fean.

Komende zondag ontvangt Heerenveen op Skoatterwâld TVC'28 uit Tubbergen. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Zondag 26 januari 2020

VV VV Heerenveen 1 - Noordster 1 noordster