Liesbeth van Keimpema

E-mailadres:

Aanstaande vrijdag vindt een bijzondere avond plaats in het Abe Lenstra Stadion. Deze avond organiseert VV Heerenveen in samenwerking met Univé de première van de documentaire “Een prachtige daad” welke eerder gepresenteerd werd bij Ajax in de Johan Cruijff Arena.

In opdracht van Ajax Erfgoed hebben filmmakers Vanessa de Gaay Fortman en Pim van Bezooijen dit historische verhaal over de 75 jaar geleden ontstane verbinding tussen de Amsterdamse voetbalclubs en VV Heerenveen gereconstrueerd.De documentaire gaat over de reis en het verblijf van jeugdspelers van Ajax, DWS, De Volewijckers en Blauw Wit bij gezinnen van VV Heerenveen tijdens de Hongerwinter en de afloop van de oorlog. Een passend verhaal in de herdenking van 75 jaar vrijheid.

De film vertelt dit bijzondere verhaal aan de hand van verhalen van oud-spelers en nabestaanden van de pleeggezinnen waar de voetballertjes zijn ondergebracht. Speciaal voor betrokkenen en belangstellenden uit Heerenveen werd deze avond georganiseerd. Univé stelde zijn eigen zaal in het Abe Lenstra stadion beschikbaar en faciliteerde de gehele organisatie. Aansluitend mochten de gasten op uitnodiging van Univé de wedstrijd sc Heerenveen-Willem II bijwonen. Hierbij bedanken wij Univé voor het mogelijk maken van deze bijzondere avond!

De capaciteit voor deze avond is beperkt tot 80 personen en daarom is deze avond vooral gericht op mensen die op een of andere manier direct betrokken waren bij dit bijzondere verhaal zoals de families van de pleeggezinnen. Momenteel wordt onderzocht hoe deze documentaire kan worden getoond aan een breder publiek in Heerenveen en voor alle (oud)-leden van VV Heerenveen die geïnteresseerd zijn in deze film. Wellicht dat dit kan worden gedaan in het voorjaar rond de herdenking en viering van 75 jaar vrijheid. We zullen dit dan breed communiceren en houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

woensdag, 13 november 2019 22:18

Sponsornieuws!

Faber Sport 2000 uit Heerenveen heeft het bordsponsorcontact verlengd! Bij Faber Sport kun je terecht voor een groot assortiment voetbal- en schaatsartikelen. Veel artikelen op voorraad en altijd een deskundig advies van Marco Kramer en zijn collega's! En daar hoort natuurlijk een nieuw bord bij.

woensdag, 30 oktober 2019 08:37

Nieuwe datum ALV

De Algemene Ledenvergadering van 6 november aanstaande gaat niet door. De nieuwe datum is woensdag 11 december, aanvang 20.00 uur op SKW.

Aanmelden voor ALV op

Bestuur VV Heerenveen

zaterdag, 12 oktober 2019 08:34

Geen kledingverkoop zaterdag 12 oktober

In verband met de afgelastingen geen kledingverkoop. Eventuele bestellingen kunnen worden afgehaald in de kantine bij de kantinebeheerder. De aanbiedingen worden met een week verlengd. Voor vragen en bestellingen mailen naar .

Vandaag, 22 september, speelde ons vlaggenschip de openingswedstijd van het seizoen 2019-2020 tegen Gomos 1 uit Norg in de eerste klasse F. Een zonnige ambiance zorgde ervoor dat het toegestroomde publiek kon genieten van een mooie pot voetbal. Het zeer jonge team van VV Heerenveen (gem. leeftijd van 19,5 jaar) startte echter niet scherp genoeg aan de wedstrijd. Het was nog zoekende naar een ritme en dat resulteerde binnen 4 minuten in een 0-1 achterstand. Aanvaller Sven Pilon van Gomos kon van de rand van de 16 binnen schieten.

woensdag, 18 september 2019 22:03

Zondag 1 klaar voor competitie!

Met een nieuwe staf, bestaande uit Gerard van de Kamp, Jan Schulting, Lars Mellema en Theo Timmermans en een jeugdige selectie start aanstaande zondag de competitie in de eerste klasse F. Om 14.00 uur klinkt het fluitsignaal voor de wedstrijd tegen VV Gomos. Het wordt heerlijk nazomerweer, kom kijken op SKW!

Foto's: Peter Wouda en Jenny Beenen

vrijdag, 23 augustus 2019 17:22

Historische replay in Schiedam

70 jaar na dato de replay van de wedstrijd om het kampioenschap van Nederland tussen SVV Schiedam en VV Heerenveen met Abe Lenstra in 1949. Nog altijd de best bezochte wedstrijd aller tijden in het Nederlandse clubvoetbal met 69.300 toeschouwers! Aanstaande zondag doen we het dunnetjes over met hopelijk een beter resultaat. Kom gezellig langs, Schiedam klinkt verder dan dat het is!

woensdag, 21 augustus 2019 21:47

Zaterdag kledinguitverkoop!

Aanstaande zaterdag tussen 09.00 en 12.00 uitverkoop van de oude kledinglijn. 20% korting op alle kleding en tassen. Omdat de huidige lijn straks niet meer leverbaar is gaan we over op een nieuwe lijn (verkrijgbaar in september). Grijp je kans om je trainingskleding nog even voordelig aan te vullen. Tot zaterdag op SKW!

woensdag, 21 augustus 2019 21:47

Zaterdag kledinguitverkoop!

maandag, 12 augustus 2019 19:47

Kledingdag zaterdag 24 augustus 09.00 - 12.00

Op zaterdagochtend 24 augustus worden tussen 09.00 en 12.00 de teamtassen uitgegeven. Tevens is er dan uitverkoop van de huidige kledingvoorraad. 20% korting op alle kleding en tassen (behalve voetbalkousen). OP = OP!

De huidige kledinglijn eindigt dit jaar, vandaar dat we overstappen op een nieuwe kledinglijn (Jako Striker 2.0). Deze zal vanaf september verkrijgbaar zijn. Informatie en vragen via

Graag tot 24 augustus!

Kledingcommissie VV Heerenveen